Česi preuzeli Beohemiju

Češka kompanija Central European Industries preuzela je udeo u preduzeću Beohemija od Preston holdinga, saopštila je Privredna komora Srbije.

Kompanija Beohemija je jedan od lidera u proizvodnji deterdženata i kućne hemije na prostoru jugoistočne Evrope i prepoznata je kao kapitalna investicija za češki holding, navodi se u saopštenju.

U okviru poslovnog plana CE Industries, fundament daljeg razvoja zasniva se na proširenju asortimana robe široke potrošnje i približavanju postojećih i budućih artikala iz svog portfolia potrošačima Srednje i Jugoistočne Evrope.

Davor Milićević, predsednik kompanije „ Preston Holding“ istakao je da će uz know-how i finansijsku podršku češkog investitora„ Beohemija“ koja već uspešno posluje u zemljama regiona i na tržištima Austrije, Severne Italije i Slovenije, ojačati svoju poziciju i dobiti pristup potrošačima Srednje i Jugoistočne Evrope.

Roman Kratohvil iz CE Industries iskazao je zadovoljstvo što se kroz ovu investiciju nastavlja tradicionalno dobra saradnja srpske i češke privrede. „ Kompanija „Beohemija“ je prepoznata kao odlična baza za širenje poslovanja, povećanja udela na postojećim kao i razvoj novih tržišta“, rekao je Kratohvil.

Češka je među deset najvažnijih investitora u Srbiji, a novom investicijom dodatno ojačava poziciju, ukazao je Tomaš Kuhta, ambasador Češke u Srbiji, navodeći da je „u prošloj godini vrednost trgovinske razmene premašila 1,2 milijarde eura, a očekujemo da ova godina donese još bolje rezultate“.

Poručio je i da je ambasada na raspolaganju svim kompanijama koje su zainteresovane za saradnju.

“Central European Industries” je moderan industrijski holding sa visokom dodatom vrednošću u oblasti energetike, teškog inženjeringa i reciklaže materijala. Obuhvata petnaest kompanija sa više od 2.000 zaposlenih i prometom od preko 200 miliona evra. Ova investicija predstavlja priliku da  “Beohemija”pozicionira svoje proizvode u industriji deterdženata i kućne hemije u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi. 

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde