CNN na mesto direktora dovodi bivšeg šefa The New York Times-a i BBC-ija

Foto: Youtube screenshot

Kompanija Warner Bros. Discovery je u poslednjoj fazi pregovora o imenovanju Marka Tompsona, bivšeg šefa The New York Times-a (NYT) i BBC-ija, za novog lidera CNN-a.

To piše Wall Street Journal, koji za ovo očekivano angažovanje Tompsona piše da dolazi u trenutku kada mreža pokušava da preokrene višegodišnji pad rejtinga i unese stabilnost u svoje redove. CNN je imao burne dve godine kada su promenili dva izvršna direktora.

Briljantna karijera u medijima

Tompson je karijeru počeo u BBC-iju 1979. godine kao produkcijski pripravnik, a zatim je obavljao razne poslove, uključujući urednika „Nine O’Clock News“. Imenovan je generalnog direktora 2004. godine. Na britanskom javnom servisu proveo je tri decenije, gde je nadgledao izveštavanje na TV, radiju i digitalnim kanalima, uključujući BBC Worldwide, komercijalnu granu javnog emitera. Napustio je BBC nakon Olimpijskih igara u Londonu 2012.

U avgustu 2012. NYT ga je imenovao za predsednika i izvršnog direktora.

Kao izvršni direktor do 2020. godine, Tompson je nadgledao transformaciju ovog medija, izgradio ogroman posao sa onlajn pretplatom i nadgledao širenje na druge digitalne ponude kao što su podkasti.

U februaru 2019. postavio je cilj da NYT ima 10 miliona kupaca koji plaćaju sadržaje do 2025. u vreme kada je izdavač imao 4,3 miliona. NYT je početkom 2022. saopštio da je premašio taj cilj i postavio novi – najmanje 15 miliona pretplatnika do kraja 2027.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde