Hrvatska IT kompanija „napada“ tržište Centralne Azije

Foto: Span.eu

Span, jedna od vodećih hrvatskih IT kompanija, svoje poslovanje širi i na Gruziju.

Kako su obavestili na Zagrebačkoj berzi, pokrenut je postupak osnivanja društva Span sa sedištem u Gruziji.

“Još prilikom osnivanja društva TOV Span u Ukrajini, dobili smo Microsoft Licensing Solution Provider status za Gruziju i Moldaviju. Namera Društva bila je već nakon registracije društva u Moldaviji, da pokrenemo registraciju društva i u Gruziji, ali pandemija koronavirusa, ruska agresija na Ukrajinu i pretnje Gruziji, zahtevale su poseban oprez”, objašnjavaju iz Spana, prenosi Poslovni dnevnik.

Međutim, u poslednjih nekoliko meseci stekli su se uslovi za tako nešto.

 “U isto vreme Microsoft konsoliduje i okrupnjuje LSP partnere na mnogim tržištima uključujući gruzijsko tako da je ovo optimalni trenutak da se pojavimo na tržištu kao iskusni partner srednje veličine u globalnim razmerima”, navode.

Ističu i da je njihov strateški fokus usmeren i na tržišta Istočne Evrope i Centralne Azije, a otvaranjem ovog, uz postojeća povezana društva u Ukrajini, Moldaviji i Azerbajdžanu, to dodatno potvrđuju.

Span je, naime, ove godine preuzeo estonsku firmu GT Tarkvara, koja je vodeći Microsoft partner u toj zemlji s bogatim iskustvom u licenciranju i upravljanju softverskom imovinom. Time su proširili poslovanje na digitalno napredna tržišta Baltika i Skandinavije gde nude svoja cloud i cyber security rešenja. Širenja se odražavaju i na poslovanje. Span je tako, nakon rekordnih poslovnih rezultata u 2022., i po pitanju prihoda i po pitanju profitabilnosti, u prvoj polovini ove godine ostvario rast prihoda od 17%. Prošle su godine uprihodili 92,5 miliona evra, navodi Poslovni dnevnik.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde