Da li će velike banke spasiti kripto tržište?

U vreme kada kriza potresa tržište kriptovaluta, kada je njihova   vrednost i poverenje ljudi njih u padu, izgleda da se pojavljuje spasilac.  Institucionalni ulagači sada traže prilike za kupovinu i ulaganje po nižim cenama. Prvi koji je javno izašao u javnost sa ovakvom idejom je izvršni direktor bankarskog giganta.

Izvršni direktor Goldman Sachs-a Metju Mekdermot rekao je da njihova kompanija već provodi dubinsku analizu nekih kripto firmi.

Budući da su procene kripto firmi pod uticajem nedavnog debakla FTX-a, Goldman Sachs želi da uskoči i uloži milione dok su cene niske.

U intervjuu za Reuters, Mekdermot je rekao da velike banke vide prilike u ovom prostoru jer je kolaps FTX-a istakao potrebu za većom regulacijom unutar industrije.

Komentarišući debakl FTX-a, on je primetio da je u smislu raspoloženja tržište naišlo na padove, ali istakao da iako je FTX postao „poster dete“ prostora, temeljna tehnologija koja stoji iza industrije „i dalje radi.“

Pad poverenja

Uz ovu vest ide i CNBC-jeva ekonomska anketa za celu Ameriku koja je pokazala da 43% javnosti ima negativan stav o kriptovalutama, u odnosu na 25% u martu. Postotak s pozitivnim stavom pao je na samo 8% s 19%, a onih koji su neutralni je gotovo prepolovljen na 18% s 31%.

To je dramatičan pad, ocenjuje CNBC, obzirom na ogromna ulaganja u marketing i podršku poznatih Amerikanaca.  

Prema anketi, 42% kripto ulagača sada ima donekle ili vrlo negativan stav o imovini, u skladu s rezultatom od 43% za sve odrasle osobe u anketi. Glavna razlika: 17% kripto ulagača je „vrlo negativno“ u poređenju sa 47% ne-kripto ulagača.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde