„Imao sam loš mesec. I ja sam ostao bez novca“

Bivši izvršni direktor kripto berze FTX Sem Benkman-Frid negirao je da je počinio prevaru zbog koje je došlo do kolapsa berze navodeći kako je i on izgubio skoro sav novac.

Globalna kripto berza, koja je u jednom trenutku bila procenjena na 32 milijarde dolara, propala je u novembru. Mnogi investitori nisu bili u mogućnosti da povuku svoja sredstva sa platforme koja je sada bankrotirala, kao ni sam osnivač.

Benkman-Frid je čovek koji je slavljen kao kultna ličnost u kripto industriji, a sada se suočava sa mnogim problemima. Za New York Times je sada rekao da je imao „loš mesec“ i da mu gotovo nije preostalo ništa novca.

Takođe rekao je da su mu advokati savetovali da ne govori javno, ali je ignorisao njihov savet. On je medijima negirao da je lično premestio bilo kakav novac iz FTX-a, rekavši da sada nema „približno ništa“.

„Nikad nisam pokušao da počinim prevaru“

Govoreći s Bahama, gde se trenutno nalazi, rekao je da mu je ostala jedna kreditna kartica na kojoj je bilo oko 100.000 dolara.

Mediji su ranije pisali, da su Benkman-Frid, njegovi roditelj i viši rukovodioci FTX-a, kupili u poslednje dve godine najmanje 19 nekretnina u vrednosti od skoro 121 milion dolara na Bahamima.

Zvanični podaci o imovini koje prenosi Reuters, pokazali su da su većinski kupovali luksuzne kuće na plaži, uključujući sedam kondominijuma u ​​skupoj turističkoj zajednici zvanoj Albani, u vrednosti od skoro 72 miliona dolara.

U intervjuu je rekao i da nije namerno obmanuo investitore: „Nikad nisam pokušao da počinim prevaru“.

On kaže kako je potcenio količinu gotovine koja je potrebna za pokriće isplate FTX klijenata – što je dovelo do problema na berzi. Prema sudskom podnesku ranije ovog meseca, FTX trenutno duguje svojim 50 najvećih poverilaca skoro 3,1 milijardu dolara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde