Indijski milijarder dobio dozvolu da obnovi najveću sirotinjsku četvrt u Aziji

Članica holdinga Adani Enterprises indijskog milijardera Gautama Adanija koja rukovodi nekretninama osvojila je pravo da obnovi najveću sirotinjsku četvrt u Indiji, četvrt Dharavi u Mumbaju, sa ponudom od 50 milijardi rupija (612 miliona dolara), saopštio je državni zvaničnik u utorak.

Dharavi, za koji se veruje da je najveća sirotinjska četvrt u Aziji, nalazi se u centru finansijske prestonice Indije i u njoj žive hiljade siromašnih porodica.  Mnogi stanovnici nemaju pristup tekućoj vodi ili čistim toaletima.

Rekonstrukcija je prvi put razmatrana 1980-ih kao način da se razvije dragoceno zemljište uz obezbeđivanje odgovarajućeg smeštaja onima koji tamo žive.

Adanijeva ponuda bila je više nego dvostruko veća od ponude grupe za nekretnine DLF, koja je ponudila 20 milijardi rupija (244,87 miliona dolara), rekao je SVR Srinivas, izvršni direktor Dharavi projekta obnove, vladinog preduzeća u zapadnoj državi Maharaštra, prenosi CNN.

„To će biti ’grad u gradu’, sa mešovitim korišćenjem zemljišta, i komercijalnog i stambenog“, rekao je Srinivas za Reuters, opisujući rekonstrukciju, koja će pokriti 253 hektara kao „najveću svetsku šemu urbane obnove“. ”

To je najnoviji mega-projekat koji je preuzeo energetski konglomerat Adani Enterprises, koji već snabdeva strujom Mumbaj preko kotirane jedinice Adani Transmission Ltd.

Rekonstrukcija Dharavija biće četvrti projekat koji je Adani Realti preuzeo u Mumbaju i 24. projekat u četiri grada, navodi se na veb stranici.

Ranije ove godine, Gautam Adani je rekao da će Adani grupa uložiti više od 100 milijardi dolara u narednoj deceniji, većinom u sklopu pokušaja prelaska na obnovljivu energiju.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde