Još jedna loša vest sa tržišta kriptovaluta

Kripto firma BlockFi podnela je zahtev za zaštitu od stečaja u skladu s Poglavljem 11 na Stečajnom sudu Sjedinjenih Država za okrug Nju Džersi.

U podnesku je firma navela da ima više od 100.000 poverilaca, s obavezama i imovinom u rasponu od 1 do 10 milijardi dolara. Takođe, naveden je nepodmireni zajam od 275 miliona dolara FTX-u US, američkom ogranku sada bankrotiranog carstva Sema Benkmana-Frida.

Kripto firma, koja nudi trgovačku razmenu i uslugu starateljstva s kamatama za kriptovalute, bila je jedna od mnogih firmi koje su se suočile s ozbiljnim problemima s likvidnošću nakon propasti Three Arrows Capitala.

Firma je već zaustavila povlačenje depozita klijenata i priznala da je imala „značajnu izloženost“ sada bankrotiranoj kripto berzi FTX i njenoj sestrinskoj trgovačkoj kući Alameda Research.

“Imamo značajnu izloženost prema FTX-u i povezanim korporativnim entitetima koja obuhvata obaveze koje nam duguje Alameda, imovinu koja se drži na FTX.com i nepovučene iznose iz naše kreditne linije kod FTX.US,” saopštio je prethodno BlockFi.

BlockFi — koji je prema PitchBook-u poslednji put procenjen na 4,8 milijardi dolara — među mnogim je kripto firmama koje osećaju pritisak kolapsa FTX-a. U julu se FTX uključio kako bi pomogao BlockFi-ju da izbegne bankrot produživši revolving kredit od 400 miliona dolara i ponudivši potencijalnu kupovinu opterećenog zajmodavca.

Firma je osnovana pre pet godina i predstavljala se kao most između kriptovaluta i tradicionalnih finansijskih proizvoda.

Dobila je stotine miliona investicija od velikih tehnoloških investitora, uključujući Bain Capital Ventures i Tiger Global. Prošle godine, kako su vrednosti kriptovaluta porasle, saopštili su da upravljaju imovinom od više od 15 milijardi dolara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde