Da li je najam apartmana za doček Nove godine dobra ideja

Foto: Envato Elements / RossHelen

U gradovima i turističkim mestima u Srbiji veliki je izbor apartmana za iznajmljivanje. “Stan na dan” opcija ustalila se kao obostrano korisna ponuda, pa je u vreme praznika i odmora svaki dogovor moguć.

Ako imate dobro društvo i želju da dočekate Novu godinu na zanimljivoj i novoj lokaciji – najam apartmana je jedno od rešenja. Mislimo, pritom, na plan da u apartmanu napravite doček, ili bar deo novogodišnje noći provedete u njemu. Takav izbor ima brojne prednosti, uz nekoliko napomena i upozorenja.

Apartman nudi više privatnosti nego hotel, kada je smeštaj u pitanju. Povoljno je i što imate sopstvenu kuhinju, tako da neke od specijaliteta i vrućih napitaka možete pripremiti na licu mesta.

Ako putujete u grupi i delite troškove sa prijateljima ovo je cenovno povoljnija opcija.

Apartmani na Zlatiboru, u Novom Sadu, Beogradu i svim drugim centrima u kojima se organizuje doček Nove godine na otvorenom mogu da budu vaša privremena oaza. Posebno ako novogodišnja noć bude hladna, organizujte se tako da podelite vreme.

Dan posle dočeka svakako će biti opušteniji u apartmanu, pošto ne morate da se uklapate u vreme serviranja obroka u hotelskom restoranu.

Lokacija apartmana je, takođe, stvar vašeg izbora. Možete da birate između centra i periferije mesta, u zavisnosti od toga preferirate li gužvu ili boravak u prirodi.

Veličina apartmana, broj soba i ležajeva lako se uklapaju sa vašim željama i potrebama.

U nekim situacijama, međutim, prednosti su na strani hotela. U hotelu dobijate kompletnu uslugu posluženja, održavanja, parking mesto, ali i garantovanu bezbednost. U zavisnosti od toga ko su vam komšije, boravak u apartmanu ponekad može da bude i neprijatno iskustvo.

Saveti za izbor apartmana

Obavestite vlasnika da želite da organizujete doček i da vi snosite sve troškove eventualne štete. Bolje je biti pošten nego napraviti problem, posebno ako je apartman u stambenoj zgradi. Vlasnik vam može dati dobre savete šta da izbegavate.

Dogovorite se obavezno sa vlasnikom o svim uslovima, kao što su vreme dolaska i odlaska, eventualni dodatni ležaj, boravak kućnih ljubimaca.

Raspitajte se čime je tačno apartman opremljen, od posuđa i televizora, do wi-fi pristupa, fena i usisivača. Ako nameravate da koristite kuhinju, prikupite sve informacije vezane za aparate za domaćinstvo.

Pitajte šta se dešava u slučaju otkazivanja. Vlasnik apartmana bi trebalo da ima i tu tačku u ugovoru, ako otkazuje on, i ukoliko otkazujete vi.

Ako se apartman nalazi u nekoj internet ponudi, ili na Gugl mapama, proverite iskustva prethodnih korisnika.

Proverite unapred sve vezano za lokaciju – saobraćajne veze, blizinu supermarketa, apoteke, zdravstvene stanice. Proverite i koliko su udaljene lokalne znamenitosti koje želite da obiđete, ili sportski objekti koje planirate da koristite.

Tokom novogodišnje noći nemojte pozivati suviše ljudi. U zavisnosti od veličine apartmana, napravite intimni doček sa najboljim prijateljima. Kontrola nad više osoba postaje teška kad se suviše opuste.

Dekorisanje iznajmljenog apartmana može da bude diskretno i istovremeno lepo. Nemojte pričvršćivati ukrase za zidove i nameštaj, pazite da ne oštetite podne obloge, tepihe i prostirke. Manje komade sklonite sa mesta gde nisu potrebni. Izbegavajte u svakom slučaju sveće, konfete, sprejeve za zlatne i druge sjajne efekte, koji ostavljaju fleke.

Planirajte aktivnosti unapred, od posluženja do zabave. Ukoliko se nalazite u zimskom ski centru možete se dogovoriti da u određenom trenutku izađete napolje i provedete neko vreme na otvorenom. Čim osetite da stvari izmiču kontroli, predložite šetnju.

Ukoliko se u mestu gde se apartman nalazi organizovano dočekuje Nova godina na trgovima i ulicama, obavezno posetite koncerte i ulične tezge, i podelite radost sa drugima. U novogodišnjoj noći izbegavajte petarde, vatromet i druga pirotehnička sredstva. Mislite na životinje koje trpe ozbiljne posledice po zdravlje zbog straha od iznenadne buke.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde