Da li je prvi čovek Twittera sam odlučio da napusti kompaniju?

Džek Dorsi više nije prvi čovek Twittera. Parag Agraval, glavni tehnološki direktor kompanije, preuzeće kormilo, objavio je Twitter.

Deonice Twittera porasle su za oko 2% nakon ove informacije.

Dorsi je bio suosnivač i izvršni direktor Twittera i Squarea, njegove kompanije za digitalna plaćanja. Ostaće član uprave do isteka njegovog mandata na skupštini deoničara 2022. godine.

„Odlučio sam da napustim Twitter jer verujem da je kompanija spremna da krene dalje od svojih osnivača“, rekao je Dorsi u izjavi, iako nije naveo nikakve dodatne detalje o tome zašto je odlučio da da ostavku.

Kako govore analitičari, ono što je neobično u ovom njegovom potezu je da je pored funkcije izvršnog direktora, napustio i mesto u upravnom odboru. To je vrlo različito od slučaja, na primer, Džefa Bezosa koji je napustio mesto prvog čoveka Amazona ali i dalje ima uticaj na kompaniju. Zato iako je Dorsi rekao da je to bila njegova odluka, u tako velikoj kompaniji, verovatno se nešto „valja“ u pozadini, navode analitičari.

Agraval će morati da ispuni Twitterove agresivne interne ciljeve. Kompanija je ranije ove godine saopštila da ima za cilj 315 miliona „unovčivih“ dnevnih aktivnih korisnika do kraja 2023. i barem udvostručiti svoj godišnji prihod u toj godini.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde