Delta Holding u prvoj polovini godine – 420 miliona evra prihoda

Foto: Delta Holding

U prvom polugodištu 2023. godine kompanije iz sastava Delta Holdinga ostvarile su 420 miliona evra prihoda, što je skoro 60 miliona više u odnosu na isti period prošle godine.

Ovo takođe predstavlja rast od 16,3%, saopšteno je iz kompanije.

U istom polugodištu ostvaren je EBITDA (operativni profit pre oporezivanja) od 38,5 miliona evra, ili 3% više u odnosu na isti period 2022. godine.

Kompanija planira da ovim tempom do kraja godine dostigne prihode od 873 miliona evra, što je 14% više u odnosu na 2022. godinu. Planiran je EBITDA na godišnjem nivou od 83,75 mil EUR, što predstavlja rast od 13 procenata.

Dobar rezultat Delta Holdinga u prvih šest meseci, navode iz kompanije, postignut je u najvećoj meri zahvaljujući izvanrednom rastu u segmentu distribucije. Delta Auto Grupa imala je rast prihoda od čak 49%, dok su prihodi DMD Srbija za prvih šest meseci veći su 26% nego u istom periodu prethodne godine. Značajan rast postigli su i biznisi u oblasti agrara, posebno agrodistribucija i stočarska proizvodnja.

Centralni projekat Delta Real Estate-a je rekonstrukcija Sava Centra, koja se odvija prema planiranom, podsećaju iz Delta Holdinga. Objekat koji predstavlja kulturnu, poslovnu i arhitektonsku znamenitost Beograda biće otvoren u novembru ove godine, a ukupna investicija vredna je oko 110 miliona evra.

Najbolji mesec u istoriji Crowne Plaze

Posle globalne krize izazvane pandemijom kovida-19, evidentan je i oporavak hotelske industrije. Hotel Crowne Plaza u Beogradu zabeležio je za šest meseci 17% veće zauzeće u odnosu na isti period prošle godine, što je doprinelo da se u prvom polugodištu zabeleži rast prihoda od 48%. Jun mesec 2023. godine je najuspešniji mesec otkako je otvoren Hotel Crowne Plaza, pre nepunih 10 godina.

U okviru Delta Holdinga posluje i Ananas e-commerce, koji se zabeleženim uspesima pozicionirao kao lider na e-commerce tržištu – preko 250 hiljada proizvoda u asortimanu, 300 partnera koji posluju preko platforme, 150 hiljada registrovanih kupaca i milionska poseta platformi. Takođe, lansirana je mobilna aplikacija, Ananas Lux namenjen luksuznim brendovima i omogućena je prodaja pravnim licima. U narednom periodu Ananas očekuje otvaranje novog i najmodernijeg efulfilment centra u ovom delu Evrope.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde