Pepco: Bankrot vlasnika neće uticati na naše poslovanje

Foto: Envato Elements / viktoriian

“Dana 26. jula 2023. godine obavešteni smo o finansijskim poteškoćama „Steinhoff International Holdings“, a kako bismo sprečili dalje spekulacije ovim putem vas obaveštavamo da stanje „Steinhoff International Holdings“ neće uticati na poslovanje „Pepco N.V. Group“ (PEPCO).”

Ovako glasi saopštenje ove grupacije nakon informacije koja se krajem prošle nedelje pojavila u medijima.

Naime, mediji su preneli da se multinacionalna kompanija Steinhoff Internacional gasi. Problem je u tome što Steinhoff poseduje 72 odsto akcija evropskog lanca trgovina odećom i proizvodima za kuću Pepco. To je dovelo i do spekulacija o daljoj sudbini lanca koji u Srbiji ima preko 100 radnji.

“Pepco kompanija već nekoliko godina posluje kao samostalna, uspešna kompanija na berzi sa sopstvenim finansiranjem i jakim bilansom stanja odvojeno od „Steinhoff International Holdings“, navedeno je iz kompanije čime se odgovorilo na spekulacije.

U saopštenju se navodi i da je julu 2023. godine, Pepco najavio dalji strateški napredak, nastavljajući snažan rast prihoda i profita – vođen strategijom širenja lanca prodavnica – prihodi za devet  meseci su porasli za 19,3% uz konstantan kurs, dostigavši 4,2 milijarde evra.

“Pepco kompanija, koja posluje u 20 zemalja u Evropi, postigla je svoj uspeh i nastaviće da ga postiže uz veliku podršku naših vernih kupaca, snažan novčani tok i pozitivan bilans stanja”, zaključuje se u saopštenju.

Da podsetimo, kompanija Steinhoff, koja je pored lanca prodavnica Pepco u prošlosti posedovala i kompaniju za nameštaj Kika, u problemima je od 2017. godine, kada su tokom računovodstvene revizije otkrivene nepravilnosti. Šef kompanije Markus Žuste je naknadno napustio kompaniju, a poreske prevare su postepeno izašle na videlo tokom daljih inspekcija. Nakon istrage usledio je kolaps cena deonica.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde