Najveći britanski provajder dobija novu direktorku

Foto: Telia

Najveći britanski provajder mobilne i širokopojasne mreže BT Group imenovao je Alison Kirkbi da nasledi Filipa Jansena na mestu izvršnog direktora.

Promena na čelu kompanije dogodiće se najkasnije do kraja januara 2024.

Kirkbi je ranije bila predsednica i izvršna direktorka švedskog telekom provajdera Telia, a radila je i u Virgin Media i danskom TDC-u. Članica je odbora BT Grupe poslednje četiri godine.

„U potpunosti podržavam našu strategiju i uzbuđena sam što ću je voditi u sledeću fazu razvoja, dok rastemo kako bismo podržali klijente, akcionare i britansku ekonomiju“, rekla je Kirkbi.

Nasleđe Jensena

Jansen je ranije ovog meseca najavio da će se povući sa svoje funkcije u narednih 12 meseci. Na čelo BT Group došao je u februaru 2019.godine, a njegovo nasleđe uključuje BT-ov pritisak da izgradi nacionalnu optičku mrežu, nudeći snižene veleprodajne cene optičkih vlakana velikim provajderima širokopojasnog pristupa u zamenu za prebacivanje kupaca na mrežu.

Kompanija je ranije saopštila da je  potražnja kupaca  nastavila da raste sa ukupnom stopom zauzimanja mreže od 32%. Takođe je saopšteno da je prilagođena EBITDA povećana za 5% na 2 milijarde funti (2,57 milijardi dolara), uz dobit pre oporezivanja od 536 miliona funti, što je povećanje od 11%.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde