Direktor najveće australijske avio kompanije ide u raniju penziju

Foto: Pixabay / Squirrel_photos

Qantas Airways, najveća autralijska avio kompanija, objavila je da će njen izvršni direktor Alan Džojs ipak ranije otići u penziju.

Qantas, koji je nedavno ostvario godišnji profit od 1,1 milijardu dolara, saopštio je da će Džojsa, koji je vodio kompaniju 15 godina, u sredu zameniti Vanesa Hadson, glavni finansijski direktor kompanije koja je trebalo da preuzme dužnost u novembru.

Nakon što su se oporavili posle pandemije, i počeli da ostvaruju velike profite, Qantas se suočio sa drugačijim problemom.

Od pandemije, Qantas-ovi “pogrešni koraci” povremeno su dominirali u izveštavanju lokalnih medija, s obzirom na to da Australijanci često moraju da lete da bi prešli velike udaljenosti između velikih gradova u zemlji. Mnogi kupci se žale na društvenim mrežama zbog izgubljenog prtljaga, otkazanih letova i opadanja nivoa usluge.

Dobra vest za zaposlene i investitore

Ali najnovija kriza za avio-kompaniju počela je prošle nedelje, kada je australijski regulator konkurencije tužio je Qantas za lažno i obmanjujuće ponašanje i navela da je avio-kompanija reklamirala karte za više od 8.000 letova koje je već otkazala. Za ovo se očekuje kazna od nekoliko stotina miliona dolara.

Analitičari smatraju da je raniji odlazak Džojsa dobra vest za zaposlene, sa kojima je imao velikih problema u prošlosti. Ali i za investitore, obzirom da su akcije kompanije blago skočile nakon objave vesti.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde