Dva nemačka investitora ulažu u opštini Svilajnac

Kompanija Electric Works Vossloh Schwabe Serbia (EWVS), koja u Svilajncu ima fabriku od 2010. godine i sa oko 500 zaposlenih predstavlja stub privrede opštine, kupila je od opštine još hektar zemljišta, na kojem će da proširi proizvodnju, a predstavnici ove kompanije potvrdili su tom prilikom da im je u planu da celokupnu proizvodnju iz Evrope presele u Svilajnac.

EWVS se u Svilajncu bavi proizvodnjom energetskih efikasnih električnih komponenti za rasvetna tela i predstavlja, prema rečima lokalnih čelnika, najvećeg partnera opštini zbog brojnih projekata koji su značajni za lokalnu zajednicu.

Nakon potpisivanja ugovora o prodaji zamljišta, predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović rekao je da je kompanija EWVS njihov najveći partner ne samo po veličini, već i po broju ljudi koje zapošljava, kao i zbog saradnje na projektu uvođenja dualnog obrazovanja u ovoj opštini.

Direktor kompanije EWVS Dirck Bantel je nakon potpisivanja ugovor potvrdio da je plan ove kompanije da celokupnu proizvodnju iz Evrope preseli u Svilajnac, te da su izuzetno zadovoljni radom u Slobodnoj zoni Svilajnac i kompletnom logističkom podrškom, prenose mediji.

“Imamo odličnu saradnju sa opštinom Svilajnac već deset godina i primećujemo koliko je ova opština napredovala”, rekao je Bantel i dodao da se poslovno okruženje promenilo, što dokazuju i druge strane kompanije koje su odlučile da investiraju u ovu opštinu.

S druge strane, vlasnik još jedne nemačke kompanije “A 2000” Tomas Miler potpisao je sa direktorkom Slobodne zone Svilajnac Tijanom Jovanović zajednički zapisnik o početku rada.

U novom pogonu kompanije “A 2000” proizvodiće se savremene elektronske komponente i specifični električni uređaji za različite potrebe korisnika, a dolazak ove nemačke firme za opštinu znači i nova radna mesta, gde će učenici Srednje škole Svilajnac na smeru elektrotehničar elektronike, odmah po završetku školovanja dobiti prvu šansu da se zaposle.

“Odabrali smo Svilajnac za investiranje među 60 mogućih gradova u Srbiji. Ispunili su naše stroge kriterijume i u julu počinjemo zapošljavanje. Važno nam je što Svilajnac školuje kadrove za potrebe priverde, zatim tu je uređenost, infrastrukturna opremljenost, posvećenost opštinskog rukovodstva i mogućnost poslovanja u režimu Slobodne zone” – izjavio je Tomas Miler, vlasnik kompanije “A 2000”.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde