ESPN ulazi u sportsko klađenje

Foto: ESPN

Američki kablovski sportski kanal ESPN je za dve milijarde dolara ugovorio posao koji predstavlja strateški preokret u pokušaju da se iskoriste rast sektora sportskog klađenja.

Tim ugovorom, aplikacija Barstool Sportsbook u vlasništvu kompanije Penn Entertainment biće ove jeseni preimenovana u ESPN Bet kao deo 10-godišnjeg sporazuma.

Ovaj potez označava oštar zaokret i za Penn, koji se bori da obezbedi tržišni udeo u konkurentnoj američkoj industriji sportskog klađenja.

Aplikacija ESPN Bet biće promovisana na platformama emitera i imaće pristup ESPN programima.

ESPN je sklopio marketinške ugovore 2020. sa kompanijama za sportsko klađenje Caesars i DraftKings, uključujući povezivanje sa sajtovima za kockanje sa ESPN-ovih digitalnih platformi. Ali ESPN će postepeno ukinuti ta dva ugovora, piše Wall Street Journal.

ESPN istražuje načine da produbi svoje prisustvo u sportskom klađenju u poslednjih nekoliko godina. Kompanija se opirala otvaranju sopstvene kladionice, imajući u vidu da Disney, njegova matična kompanija, ima brend blisko povezan sa porodičnom zabavom.

Sportsko klađenje – 7,5 milijardi prihoda u SAD

Sportsko klađenje se brzo proširilo širom SAD u poslednjih pet godina, generišući 7,5 milijardi dolara prihoda prošle godine. Sportsko klađenje je legalizovano u 38 država i okrugu Kolumbija.

Operateri klađenja su se borili da održe korak sa tržišnim liderima FanDuel i DraftKings, koji kontrolišu oko 70% tržišta. Tržišni udeo Barstool-a se kretao oko 2% ranije ove godine, prema procenama industrijskih konsultanata Eilers & Krejcik Gaming.

Penn ima dugu istoriju funkcionisanja klasičnih kazina, sa 43 objekta u 20 država. Prošle godine je prijavio 6,4 milijarde dolara prihoda, uključujući 663 miliona dolara od svog onlajn kazina i poslovanja sa sportskim klađenjem.

Barstool je osnovan 2003. godine kao novine o klađenju u Bostonu, šireći se na onlajn sadržaj, podkastove i video snimke koji ciljaju mlađu publiku. Penn je planirao da koristi brend Barstool kako bi preko ovakvog sadržaja privukao i dobio više kladioničara, strategija koja je jeftinija alternativa skupim marketinškim kampanjama koje koriste veći konkurenti.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde