FOX, Disney i Warner stvaraju sport striming platformu

Foto: Envato Element / oneinchpunchphotos

Tri američka medijska giganta najavila su novu platformu za striming sporta koja će biti pokrenuta na jesen.

Walt Disney’s ESPN, Fox Corp i Warner Bros. Discovery najavili su da spremaju novu striming platformu koja će biti pokrenuta ove jeseni.

Striming platforma biće namenjena ljubiteljima sporta, a tri američka giganta ‘strimovaće’ događaje poput Svetskog prvenstva u fudbalu, Formulu 1, NFL, NBA i MLB bejzbol ligu.

Njihova želja je da privuku mlađu publiku, ali i da smanje troškove. Tri kompanije imaće podjednak udeo u vlasništvu i odlučivanju, a cene servisa nisu saopštene.

Bob Ajger, izvršni direktor kompanije Disney nazvao je ovo „velikom pobedom za ljubitelje sporta i važnim korakom napred za medijski biznis“.

Analitičari očekuju da će nova usluga obuhvatiti oko 55 odsto sportskih prava u SAD, a očekuje se da će izvršni direktor ovog poduhvata biti imenovan u narednim nedeljama.

Iako nije određena cena, očekuje se da će biti znatno niža od tipičnog paketa kablovskih operatera u SAD, koji često može da košta više od 100 dolara mesečno.

Nova usluga dolazi u trenutku kada tri kompanije ponovo pregovaraju o svojim paketima prava sa NBA ligom, jednom od njihovih najvrednijih paketa. Neki stručnjaci očekuju da će NBA novim ugovorom dobiti tri puta više novca, što bi značilo da će dogovor biti na nivou 78 milijardi dolara tokom jedne decenije.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde