Novi ugovor: Za podkast Džoa Rogana Spotify plaća 250 miliona

Foto: Youtube/The Joe Rogan Experience

Kompanija Spotify postigla je novi dogovor sa svojim najpopularnijim autorom podkasta Džoom Roganom vredan čak 250 miliona dolara.  

Prema novom ugovoru, Spotify će prodavati oglase i distribuirati emisiju „The Joe Rogan Experience“ na nekoliko podkast platformi, uključujući i video format na YouTube-u. Razlika je u tome što je podkast bio ekskluzivan za Spotify, a sada će biti na nekoliko platformi.  

„Kul razgovori su neka vrsta mentalne ishrane“, rekao je Rogan u postu na blogu Spotify najavljujući novi dogovor. Slušanje tih diskusija „ohrabruje ljude da vode slične razgovore sa svojim prijateljima, i samo generalno čini život zanimljivijim“.

Podkast i promena ekonomije

Novi dogovor je simbol promene ekonomije u biznisu podkasta, koji je sazreo i u dosegu publike i u potrošnji na oglašavanje od Roganovog poslednjeg ugovora, piše Wall Street Journal.

Spotify, takođe, radi na reviziji uslova svojih poslova sa vrhunskim talentima tako da se emisije distribuiraju na nekoliko platformi kako bi se povećala njihova publika i prodaja oglasa, umesto da zahteva ekskluzivnost.

Rogan i dalje najslušaniji uprkos kontroverzama

Spotify je sklopio svoj prvi ugovor sa Roganom 2020. za više od 100 miliona dolara, kako bi pokrenula slušanje podkasta na svojoj platformi. Emisija je ostala daleko najpopularniji podkast na Spotify-ju.

To se desilo uprkos kontroverzi koje su u početku pratile Rogana, posebno pre dve godine kada je roker Nil Jang povukao svoju muziku sa ove platforme, zbog, kako je rekao, dezinformacija o vakcini koje je širio Rogan.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde