Kako su Ferdinand knedle stigle i u Zagreb?

Ferdinand knedle od sada će se pored Beograda jesti i u Zagrebu. Kako su saopštili iz ove firme, potpisan je prvi franšizni ugovor za otvaranje 1+1 objekta u glavnom gradu Hrvatske. Pored ovog ugovora, Ferdinand knedle otvaraju i svoj proizvodni pogon u Samoboru.

„Inicijalno, još prilikom kreiranja brenda i pravljenja biznis plana dugoročna vizija je bila Beograd – Zagreb – Beč – Prag. Prvi korak u ostvarenju ove vizije je napravljen,“ kaže za Bonitet.com Nikola Nedeljković vlasnik brenda osnovanog pre pet godina.

Kako kaže, po ulasku u šestu godinu poslovanja, brend Ferdinand knedle je ušao i u svoju drugu fazu razvoja, a ona se ogleda u širenju broja prodajnih objekata putem franšize. Nedeljković dodaje da bi otvaranje prvog objekta u Zagrebu bilo u prvom kvartalu 2022. godine dok bi drugi objekat trebao da bude otvoren do septembra naredne godine.

Kako su Ferdinand knedle stigle i u Zagreb?
Nikola Nedeljković

Nedeljković veruje da Ferdinand knedle imaju potencijal i za ostale zemlje regiona s obzirom da redovno stižu upiti za saradnju, ali ne samo iz regiona već i šire.

„Svakako, kako je priprema celog koncepta trajala skoro pune tri godine pre pojavljivanja brenda, ni sa širenjem se neće brzati jer uvek u poslovanju ispred kvantiteta stavljamo kvalitet“.

Prvi biznis plan

Osnivač brenda kaže da je u proteklih pet godina postignuto i više od onoga što se našlo u prvom biznis planu. „Naravno, ništa se nije slučajno desilo već isključivo zahvaljujući posvećenom radu u kom smo se trudili da budemo inspirativni potrošačima sa jednim tradicionalnim proizvodom, ali i kreativnim brendom“, kaže on i dodaje:

Prvi biznis plan je bio po uzoru na planove na kojima sam godinama radio u Red Bullu, pa bih rekao da je od samog starta napravljena dobra osnova sa puno detalja kako finansijskih tako i prodajnih i marketinških. Naravno, u današnje vreme gde se sve jako brzo menja, biznis plan treba shvatiti kao živo telo koje mora da se prilagođava non stop. Iz tog razloga biznis plan se pravi na godinu dana, ali naravno sadrži i par strana gde dugoročno želimo da budemo odnosno čemu težimo. Sa druge strane, veoma je bitno da non stop osluškujete mišljenja vaših gostiju kako biste bili u mogućnosti da sagledate potencijale za dalji razvoj“,zaključuje Nedeljković za Bonitet.com.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde