KKR za 4 mlrd dolara preuzima firmu za sajber bezbednost

Američki investicioni fond KKR saopštio je da planira da kupi firmu za sajber bezbednost Barracuda Networks.

Vlasnik je do sada bio fond privatnog kapitala Thome Bravo, a kako ističu u KKR ovo je usledilo zbog kontinuiranog interesovanja kompanija koje otkupljuju firme za sajber bezbednost.

Kako agencija Reuters javlja  nisu otkriveni finansijski uslovi ali njihovi izvori kažu da je u pitanju akvizicija vredna oko oko 4 milijarde dolara.

Osnovana 2003. godine, Barracuda upravlja bezbednošću podataka svojih klijenata preko cloud tehnologije na osnovu pretplate, pružajući niz usluga uključujući zaštitu e-pošte, softvear i bezbednost u oblaku, bezbednost mreže i zaštitu podataka.

Thoma Bravo je preuzeo kompaniju u privatno vlasništvo 2017, četiri godine nakon što je izašla na berzu. Baraccuda je od tada prerasla u posao koji generiše preko 500 miliona dolara godišnjeg prihoda, saopštio je KKR, koji upravlja imovinom u vrednosti od 471 milijardu dolara. Ugovor o Barakudi bi trebalo da bude zatvoren do kraja 2022. godine.

Sklapanje poslova u oblasti sajber bezbednosti skočilo je poslednjih meseci pošto je pandemija ubrzala prelazak na rad na daljinu, primoravajući kompanije da povećaju potrošnju u tom sektoru. Ruska invazija na Ukrajinu takođe je dovela do porasta sajber napada.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde