Klađenje na e-commerce: Blackstone vlasnik najvećeg broja skladišta na svetu

Blackstone, jedan od najvećih investicionih fondova na svetu, investirao je u gotovo svaki segment globalne ekonomije: biomedicinska istraživanja, digitalne isplate, elektrane, lance motela, pa čak i aplikacije za upoznavanje i zabavne parkove kao što je Legoland. Sada je svoju pažnju usmerio ka skladištima.

Direktor sektora za nekretnine u ovoj kompaniji Ken Kaplan 2019. godine je izjavio da su skladišta najvažnija tema kada su u pitanju investicije, posebno nakon što je gigant privatnog kapitala uložio 18,7 milijardi dolara u otkup 179 miliona kvadratnih metara skladišnog prostora, prenosi sajt Planet Crypto.

Od tada, Blackstone ne prestaje da investira. Do kraja 2020. godine, kompanija je otkupila oko 1,2 milijardi kvadratnih metara “nekretnina namenjenih za logistiku”, čime je postala vlasnik najvećeg broja skladišta na svetu.

Ovakvom kupovinom Blackstone se kladi na budućnost elektronskog poslovanja. Što se više budemo oslanjali na online kupovinu, više dobara će biti pakovano, skladišteno, transportovano i vraćano u skladišta. Samim tim, e-commerce prodavac sa najvećim brojem skladišta biće najbolje pozicioniran i moći će da smanji vreme isporuka sa nekoliko dana na nekoliko sati, te će imati značajnu prednost u odnosu na konkurenciju.

Cilj kompanije Blackstone je da izdaje prostor za skladištenje takvim kompanijama. Izdajući skladišta kompaniji koja ponudi najviše, zarada ovog giganta će rasti kako se ekonomija sve više bude selila na internet. Kako se predviđa, svet će ove godine potrošiti 4,2 biliona dolara na e-commerce.

Do 2025. godine ovaj sektor će prihodovati više od 10 biliona dolara.

Razlog za ovakva predviđanja su dva novonastala trenda – pandemija navodi sve više ljudi da kupovinu obavljaju online, a poremećaj u lancima snabdevanja doveo je do nestašice zaliha.

Zahvaljujući tim trendovima, apsorpcija kapitala u logističkom sektoru, koji uključuje i skladišta, dostigla je rekordne visine.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde