Ko je imao najveće prihode u Srbiji 2021?

Poreska uprava (PU) objavila je da je građanin koji je poreznicima prijavio najveće prihode u Srbiji ostvarene u 2021. godini, zaradio – 2,115 milijardi dinara, što je gotovo 18 miliona evra (mesečno – oko 1,5 miliona evra).

Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim prihodima kreću se u rasponu od oko 100 miliona dinara, do pomenutih 2,115 milijardi dinara, javlja PU.

Samo godinu dana ranije, najveći prijavljeni prihodi bili su znatno manji, pa je tako najbogatiji građanin Srbije zaradio gotovo 11 miliona evra u 2020. godini, piše N1.

Ko najviše zarađuje?

Građani sa najvećim prihodima u Srbiji su – menadžeri, direktori, inženjeri, ekonomisti, pravnici, što su najčešće prijavljivana zanimanja u poreskim prijavama.

Pravnik se, inače, prvi put u vrhu najplaćenijih profesija upravo pojavio – prošle godine.

Poreska uprava Srbije saopštila je da je primila 34.753 prijave za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2021. godinu.

To je čak 4.463 prijave više nego prošle godine.

Od ostalih podataka:

  • 91 odsto prijavljenih građana sa visokim primanjima su muškog pola
  • Najveći broj ovih prijava podneli su građani koji žive u opštini Novi Beograd, slede centar Beograda, pa Novi Sad i Niš.
  • Od sto najvećih prijavljenih prihoda, 69 odsto pripada obveznicima sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd (88 osoba su domaći državljani, a 12 su strani državljani).

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde