Više
  - Reklama -

  Kompanija iz Amsterdama mapira Srbiju u 3D tehnologiji

  Još članaka iz ove rubrike

  Kompanija Here Technologies, koja se bavi uslugama digitalnog mapiranja i lokacijskih servisa, najavila je da će ovog proleća mapirati delove Srbije visoko preciznom trodimenzionalnom (3D) tehnologijom u okviru napora da ponudi najnaprednije mape sveta.

  Kako se navodi u saopštenju kompanije sa sedištem u Amsterdamu, Here planira da vozi ulicama Srbije od aprila do juna 2021. godine, koristeći automobil opremljen tehnologijom za snimanje visoko preciznih podataka o putevima, uključujući vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju.

  Jasno obeležen Here automobil će u 3D tehnologiji praviti panoramske snimke ulica i interesnih tačaka kao što su prodavnice, benzinske pumpe i restorani.

  Informacije će se koristiti u izradi bogatih i detaljnih mapa Srbije dizajniranih da podrže autonomna vozila i druge napredne usluge koje poboljšavaju bezbednost na putevima, smanjuju zagušenja u saobraćaju i omogućavaju ljudima da se lakše kreću gradskim područjima.

  U narednim mesecima, vozilo će saobraćati glavnim putevima širom zemlje i ulicama određenih gradova, a čitav postupak snimanja će se odvijati bez zaustavljanja i uticaja na normalan tok saobraćaja, navodi se u saopštenju.

  HERE je posvećen poštovanju i zaštiti privatnosti. Sakupljeni panoramski snimci ulica se čuvaju najpre u vozilu, a kasnije prenose u kriptovanom obliku i čuvaju u sigurnom objektu.

  Snimci se dalje obrađuju korišćenjem naprednih algoritama za otkrivanje i zamagljivanje lica i registarskih tablica. Panoramski snimci se objavljuju tek kada su lica i brojevi registarskih tablica zamagljeni.

  U izuzetno retkim slučajevima kada snimak nije pravilno zamagljen, HERE olakšava svakome da ovo prijavi. Jednostavno kada otvorite snimak, kliknite na link “Report image” (Prijavi sliku) u donjem levom uglu mape, pojašnjava se u saopštenju kompanije.

  Odgovori

  Molimo unesite svoj komentar!
  Ovde unesite svoje ime

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo