Kraš uz dobre poslovne rezultate objavio i odlazak šefa Uprave

Foto: Kraš

Kraš grupa objavila je da je u prošloj godini ostvarila ukupne prihode od 1,19 milijardi kuna (oko 150 miliona evra), gotovo 10% više nego prethodne godine. Dobit je pre oporezivanja iznosila je 54,4 miliona kuna, gotovo 42% više nego 2021.

Međutim, ono što hrvatski mediji potenciraju iz ovog saopštenja je informacija da mesto šefa Uprave napušta Slavko Ledić.

Kako je objavljeno, Ledić je ostavku na funkciju predsednika Uprave zagrebačke konditorske kompanije podneo Nadzornom odboru, a u pitanju su “lični razlozi”.

U Krašu sam proveo predivne tri godine i vrlo dobro znam koje su vrednosti ove kompanije. Zato mi je bilo teško da odlučim da odem, ali prevagu u mojoj odluci o ostavci na funkciju predsednika Uprave Kraša doneli su razlozi posve lične prirode”, rekao je Ledić.

On je na čelo Kraša došao iz Konzuma 2020., najpre na godinu dana, a potom je imenovan na četiri godine, do maja 2025. u objavi se ne navode razlozi, a na čelu će ostati do kraja marta, do kada će Nadzorni odbor odabrati i imenovati naslednika.

„Srećan sam što sam imao priliku da radim s predivnim ljudima, a istovremeno sam ponosan i zahvalan što mi je ukazano poverenje i dana prilika da budem na čelu snažne kompanije kao što je Kraš. I dalje ostajem na raspolaganju ljudima koji će nastaviti graditi ovu kompaniju, za koju sam uveren da je čeka svetla budućnost“, izjavio je Slavko Ledić, predsednik Uprave Kraša.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde