Ledo seli proizvodnju testa iz Zagreba u Beograd

Foto: Ledo

Linija za proizvodnju testa kompanije Ledo seli se iz Zagreba na novu lokaciju u Srbiju, tačnije u Frikom čiji je vlasnik takođe Nomad Foodsa, prenose hrvatski mediji.

Zaposlenima zagrebačke proizvodnje kompanija nudi prelazak u pogone za proizvodnju sladoleda, prenosi Seebiz.

„Sa svakim od zaposlenih (kojih je 45) pojedinačno razgovaramo o njihovim željama i planovima te se nadamo i verujemo da će veći deo njih odlučiti da nastavi da radi u Ledu na radnim mestima vezanim za sladoled“, kažu u Ledu.

Razlog za preseljenje linije za testo, kako se već pisalo, je nedostatak prostora za četiri miliona evra vredne mašine koji će proizvoditi King sladoled. Instaliraće ih sledeće godine upravo na mestu gde je smeštana linija za tiesto, rekli su za agenciju Hina iz Leda.

Problem sa radnicima

Međutim, prema rečima predsednika sindikata PPDIV Denisa Paradiša Uprava se obavezala da zadrži sve bivše zaposlene u proizvodnji testa, ali sada velikoj većini njih nudi manje plate, odnosno manje koeficijente i manje složene poslove.

„Takav pristup radnicama s višegodišnjim stažom nije korektan“, ističe Paradiš.

On ne spori pravo vlasnika na poslovnu odluku o preseljenju dela proizvodnje u Frikom, ali mu je, kako kaže, pomalo komično da će se ‘Zagorski štrukli’ proizvoditi u Srbiji.

Frikom je od 2021. u vlasništvu britanskog Nomad Foods, nakon što ga je Fortenova grupa prodala za 615 miliona evra, na bazi bez gotovine i bez dugova.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde