Više
  - Reklama -

  LinkedIn: 7 dana plaćenog odmora za sve zaposlene

  Još članaka iz ove rubrike

  Zaposleni globalne poslovne mreže LinkedIn širom sveta dobiće plaćeni odmor u trajanju od sedam dana, počev od danas.

  Cela kompanija dobija slobodno vreme kao priliku za isključivanje od radnih obaveza, punjenje energijom i izbegavanje izgaranja na poslu.

  Želeli smo da budemo sigurni da im možemo dati nešto zaista vredno, a ono što smatramo najvrednijim trenutno je vreme da svi zajedno odemo na odmor i relaksiramo se”, rekla je Teuila Hanson, glavna direktorka LinkedIna, koja se kompaniji pridružila u junu 2020 godine.

  Budući da su svi u isto vreme isključeni s posla, to znači da radnike ne preplavljuju e-poruke, beleške sa sastanaka i zahtevi za projekte koji se gomilaju tokom njihove odsutnosti.

  Slobodna nedelja proteže se na većinu od 15.900 stalno zaposlenih. Osnovni tim zaposlenih nastaviće da radi nedelju dana, ali kasnije će moći i oni da iskoriste slobodno vreme.

  Kompanija je započela s radom na daljinu pre više od godinu dana kako se razvijala pandemija i redovno je anketirala svoje radnike o novom iskustvu. Prošlog leta istraživanja su otkrila promenu osećaja zaposlenih kada je rad u pitanju.

  “Mislim da je nova stvarnost usled pandemije zaista učinila svoje tokom tih meseci. Bilo je to teško vreme. Tada smo videli da postoji izgaranje na poslu”, kazali su iz kompanije.

  Kao odgovor na to, LinkedIn je kreirao inicijativu pod nazivom LiftUp! koja uključuje obuku “protiv izgaranja” za menadžere, dane bez sastanaka i obezbjeđivanje resursa za mentalno zdravlje, prenosi Investitor.me.

  Odgovori

  Molimo unesite svoj komentar!
  Ovde unesite svoje ime

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo