Luka Bar i pored pandemije godinu završava sa profitom

PRATITE NAS

Poslednji članci iz ove rubrike

Izvršni direktor Luke Bar a.d. Vladan Vučelić rekao je da će prema preliminarnim rezultatima, kompanija prošlu godinu završiti sa profitom milion i po evra.

“Uprkos pandemiji virusa korona, Luka Bar je uspešno odolevala svim problemima i izazovima i u kontinuitetu, tokom čitave 2020. održavala trend pozitivnog poslovanja, započet u 2019. godini”, kazao je Vučelić za list “Pobjeda”, prenosi Investitor.me

U prva tri kvartala 2020, Luka je imala 1,4 miliona evra dobiti, a 2019. u istom periodu 274.039 evra. U prvih devet meseci prihodi su bili 8,04 miliona, za 16 odsto veći, dok su rashodi pali pola procenta na 6,64 miliona. Lani je u prva tri kvartala pretovareno 1,23 miliona tona tereta, što je za devet odsto više u odnosu na isti period 2019. godine.

Vučelić je naveo da je zbog pandemije poremećena planirana dinamika poslovne komunikacije sa potencijalnim korisnicima slobodne zone, koja je trebalo da rezultira novim ugovorima u prvom kvartalu prošle godine.

On naglašava i da obaveze prema zaposlenima i državi Luka Bar redovno izmiruje.

“Optimisti smo da će tako i ostati, bez obzira na negativne trendove u okruženju i svetu. Luka Bar ima 389 zaposlenih, a prosečna neto plata iznosi 668,75 evra”, rekao je Vučelić.

Preporučujemo