Mask otkrio bankarima šta je plan za Twitter

U razgovorima s bankarima pre nego što je preuzeo Twitter, Ilon Mask je predložio smanjenje radnika, pozivanje uticajnih osoba (influensera) da kreiraju sadržaj i uvođenje usluga pretplate kako bi se poboljšao rezultate kompanije.

Prema informacijama iz medija, Mask je takođe predložio unovčavanje tvitova i smanjenje plata izvršnim direktorima i odboru. To su, prema izveštajima Bloomberg-a , Washington Post-a i Reuters-a, potvrdile neimenovani izvori koji su upućeni u Maskove planove.

“Da posao bude isplativ”

Mask se obratio bankarima nakon što je 14. aprila objavio svoju ponudu za kupovinu Twitter-a i pre nego što je odbor kompanije, 12 dana kasnije, prihvatio njegov predlog vredan 44 milijarde dolara.

Iako je Mask izneo ove ideje bankarima kako bi poboljšao rezultate Twitter-a, nije ih uključio u formalne planove koji su predstavljeni upravnom odboru kompanija, javljaju pomenuti mediji, a prenosi Investitor. Umesto toga, rekao je da će se pobrinuti da posao bude isplativ.

Uprkos nedostatku detalja, kreditori su ipak prihvatili Maskovu viziju jer milijarder već poseduje nekoliko vrednih sredstava koja bi mu mogla biti korisna kada uzme zajmove za preuzimanje Twitter-a, ocenio je Post.

Maskovi razgovori iza očiju javnosti u suprotnosti su s njegovim javnim izjavama o kupovini Twitter-a.

“Twitter nije način da zaradite novac”, rekao je Mask na događaju uživo 14. aprila, dodajući: “Uopšte me nije briga za zaradu preko njega”, oslanjajući se na ranije izjave da preuzimanjem društvene mreže želi da unapredi demokratiju i slobodu govora.

Zaposleni na Twitter-u traže izlaz

Mask je izbegavao da podeli konkretne planove vezano za Twitter. Sve što je javno rekao jeste da planira dodavanje funkcije naknadne izmene tvitova, ukloniti spam botove, otvoriti Twitterov algoritam za promene i popustiti moderiranje sadržaja na stranici.

Maskov predlog da se otpuštaju zaposleni verovatno će povećati uznemirenost koju zaposleni Twitter-a osećaju još otkako je vest o Maskovoj ponudi postala javna. Izvršni direktor Twitter-a Parag Agrawal rekao je nedavno da otpuštanja nisu u planu, ali neki zaposleni već traže izlaz, kazao je Kali Hejs iz Business Insider-a.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde