MINIVJU: Aleksandar Milić, Mobi Banka

„Želimo da pružimo ljudima baš ono što im je potrebno od bankarstva, pojednostavimo već složene živote i omogućimo da sve svoje bankarske obaveze završe u hodu. Provizije su jedna od većih boljki koje korisnici inače imaju u poslu sa bankama. Upravo iz tog razloga smo odlučili da napravimo i predstavimo zaista jedinstvenu ponudu na tržištu, 5+ ponudu. Ona je vremenski neograničena, nema promo period na šta su ljudi navikli, nema sitnih slova i skrivenih troškova, već je sve transparentno i jasno“, kaže Aleksandar Milić, direktor za brend i marketinške komunikacije Mobi Banke

Ova ponuda donosi brojne pogodnosti koje su dostupne svima koji prenesu bar 35.000 dinara zarade u Mobi Banku: nema naknada za mesečno održavanje tekućeg računa, podizanje novca sa bankomata svih banaka je potpuno besplatno, kao i sve transakcije u domaćem platnom prometu.

„Plaćanja u inostranstvu su takođe bez provizije, a u aplikaciji je dostupan i povoljniji kurs za razmenu novca u svakom trenutku. Ovakav proces stvaranja proizvoda po meri korisnika je siguran recept za uspeh i siguran sam da će svaki građanin, koji makar i na mesec dana isproba našu ponudu, brzo shvatiti da pogodnosti koje nudimo zaista štede vreme i resurse, i čine život lakšim“, ukazuje Milić.

Promene su neizostavne u napretku i razvoju, šta možemo da očekujemo u budućnosti?

Pre nekoliko nedelja obradovali smo korisnike uvođenjem Google i Apple Pay usluga, a malo nakon toga lansirali smo i našu neoročenu štednju po viđenju koja nudi obračun i pripis kamate koji se vrši na kraju svakog meseca ili u trenutku prekida štednje, uz mogućnost otvaranja i imenovanja više štednih računa. Obezbedili smo korisnicima uvek dostupan novac i sjajnu kamatnu stopu uz štednju koja je uvek pri ruci, jer slušamo njihove potrebe i pravimo zaista jedinstvene i fer proizvode na tržištu. Vrlo smo nestrpljivi da uskoro javnosti predstavimo i novu stranu Mobi Banke. Razvijamo jedinstvenu strategiju kako bismo korisnicima pružili maksimalnu fleksibilnost, jednostavnost i pouzdanost pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Naš ultimativni cilj je da budemo prva banka koju će korisnici zaista voleti, a ne koja će im biti nužna obaveza.

Šta je sve potrebno da bi brend zadržao pionirsku poziciju u svojoj industriji?

Brend nije samo logo i pamtljiv slogan. On može imati veliku moć i napraviti prave promene, a kroz 17 godina karijere sam se uverio da mu je potrebna velika posvećenost. Brend ne čine samo zaposleni i proizvodi, već i sami korisnici. Oni mu daju moć i zato je imperativ da njihove potrebe budu u fokusu. Zajedničke vrednosti, njihovo poverenje i zadovoljstvo ga osnažuju i prave posebnu vezu. 

Pre 10 godina smo predvodili velike promene u bankarstvu, u to vreme započeli digitalnu transformaciju celog sektora i predstavili tržištu način rada i proizvod kakav nije do tada postojao. Kako bi se zadržala pionirska pozicija, važno je zadržati tu hrabrost, inicirati nove promene i opravdati poverenje koje se kroz vreme stekne. Baš zato smo spremni da pokrenemo novi talas transformacije uz osnaživanje našeg brenda sa željom da korisnicima predstavimo novitete koje već duže vreme pripremamo.

Šta je ključno za uspešnu marketinšku kampanju?

Uspešna kampanja nije privremena kategorija. Nije važno osvojiti tron, već ostati na istom. Potrebno je imati jasnu viziju, a naša je da budemo prvi izbor korisnika kada je u pitanju ne samo digitalno, već i bankarstvo uopšte. Zato rastemo i unapređujemo kako bismo stvorili banku po meri ljudi. Slušamo njihove želje i potrebe, pa na osnovu toga osmišljavamo najbolju ponudu za stanovništvo. Stvoriti dobru marketinšku kampanju je lako kada korisnicima predstavljamo inovativna rešenja kojima se i sami oduševljavamo, potrebno je napraviti jedinstvene ponude na tržištu i naći pravi način da se one predstave. Naših 750.000 zadovoljnih korisnika su najbolji pokazatelj da idemo u dobrom smeru.

Karijerni put

Kako je izgledao Vaš karijerni put ka Mobi Banci?

Karijeru sam započeo u dve velike bankarske korporacije, gde sam primenio i usavršio svoje znanje koje sam stekao na master studijama bankarstva i preduzetništva u Italiji. Odlučio sam se za Mobi Banku upravo zbog ambicioznih planova transformacije i zbog jedinstvene prilike da učestvujem u stvaranju nove istorije digitalnog bankarstva u Srbiji.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde