Najbolje online platforme na kojima možete nešto da naučite

Za pravu informaciju, savet ili mišljenje ne morate danas da čekate u redovima ili prebirate po policama knjiga. Došlo je vreme kada informacija pronalazi vas. Ipak, u milijardama terabajta različitih sadržaja treba odabrati pravi, iz proverenog izvora. Od trenutne ponude ovo su najbolje online platforme. Nude na stotine hiljada kurseva i predavanja i mnoga su besplatna ili se za simboličnu sumu možete priključiti grupi korisnika sa neograničenim pristupom.

Za svaku preporuku su sledeće platforme inače ocenjene najvišim ocenama svojih milionskih korisnika:

Coursera

Pre 10 godina ovu platformu je pokrenuo Stanford Univerzitet i ideja je bila da se uljučuju i druge ugledne američke škole što se i desilo. Ubrzo su na Coursera platformi mogli da se nađu kursevi sa Priceton-a, Michigan i Pennsylvania Univerziteta. Na platformi je u saradnji sa Google-om, IBM, Meta-om moguće dobiti različite profesionalne sertifikate.

Udemy

Ova platforma ima koncept sličan Coursera platformi. Ovde se mogu čuti predavanja uglednih profesora i znalaca sa drugih sajtova. Takođe je kombinacija besplatnog i plaćenog pristupa sadržajima.

Alison

Platforma koja takođe nudi i besplatne online sadržaje kao i sertifikate. Preovladavaju predavanja i kursevi iz oblasti biznisa, tehnologije i zdravlja.

Lifehack Acadamy

Ovakva platforma se fokusira na teme koje se tiču stila života, navika, korišćenja vremena, ishrane, učenja. Preporuka za sve znatiželjnike koji bi da unapređuju životni stil.

Edx

Ova platforma se izdvaja po impresivnoj bazi kurseva i predavanja o velikom broju tema i to poreklom sa Harvarda, MIT-a, Berkely-a. Ovde je zaista moguće steći dragoceno znanje od velikih stručnjaka i to besplatno.

Codeacadamy

Odlična preporuka za sve koji bi sa se usavršavaju u programskim jezicima (C++. Java, JavaScript, Python). Ova platforma je dobila najviše ocene i najbolje preporuke.

Ted

S pravom platforma Ted sebe predstavlja kao ’mesto za ideje koje su vredne širenja’. Ovo je zaista mesto gde potpuno besplatno možete da čujete predavanja velikog broja različitih ljudi, što eksperata što pojedinaca sa neobičnim idejama i iskustvima. U svakom slučaju, na ovoj ćete platformi provesti kvalitetno vreme.

YouTube

I dalje najveća baza besplatnog sadržaja, bar za sada. Mada, radi uštede vremena, bilo bi dobro da unapred znate proverene kanale koji će zadovoljiti vaša interesovanja i ponuditi zadovoljavajući kvalitet sadržaja.

Skillshare

Još jedna preporuka ukoliko tražite kvalitetne sadržaje i predavanja. Ova će vas platforma spojiti sa profesionalcima i ekspertima iz različitih oblasti – animacija, dizajn, ilustracija, biznis, pisanje.

Alison

Platforma za plasiranje različitih sadržaja koji se tiču unapređenja poslovanja i poslovne kulture. Osnovana je u Irskoj pre 15 godina. Njene usluge koristi za sada koristi 23 miliona ljudi.

Stanford Online

Još jedna platforma sa odličnim pedigreom. Za svakoga ko želi da se usavršava u oblastima liderstva, menadžmenta, digitalnih transformacija, veštačke inteligencije, medicine, ovo je sajt koji će po ugledu svog osnivača, ponuditi korisnicima visokokvalitetan sadžaj i teme.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

2 KOMENTARA

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde