Nakon jedne srpske, poljski gigant preuzeo i dve hrvatske firme

Nakon što su početkom godine preuzeli Things Solver, inovativnu kompaniju iz Srbije koja se bavi veštačkom inteligencijom (AI), jedna od najjačih IT kompanija u jugoistočnoj Evropi, poljska Asseco SEE (ASEE) preuzela je dve firme u Hrvatskoj.

Kako javljaju ondašnji mediji, kompanija Asseco SEE preuzela je firme IT Sistemi i njenu pod-firmu eVision, što je u skladu sa ASEE-ovom strategijom širenja na temelju savremenih tehnologija i inovacija i podrške u digitalizaciji poslovnih procesa. 

„Ovom akvizicijom ASEE dodatno učvršćuje svoju poziciju jedne od vodećih regionalnih kompanija u području digitalizacije poslovanja“, ističu iz ASEE-a, ne iznoseći koliko su platili to preuzimanje.

Za firme IT Sistemi i eVision, koja je u 100-odstotnom vlasništvu IT Sistema, kažu da su među najvećim hrvatskim firmama u području digitalizacije poslovanja i upravljanja dokumentima u velikim sistemima, odnosno eVision je specijalizovana za tzv. Enterprise Information Management (EIM).

ASEE Grupa deo je Asseco Grupe, najveće IT kompanije u Poljskoj i Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi. Asseco Grupa prisutna je u više od 55 zemalja sveta (većina evropskih zemalja, Izrael, SAD, Afrika, Japan i Kanada) sa više od 27.000 zaposlenih.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde