Domaća platforma IT poslova osigurala investiciju od 350.000 dolara

Joberty, online platforma IT poslova koja povezuje poslodavce i kandidate, obezbedila je investiciju u ranoj fazi razvoja od strane anđela investitora Kroog Ventures.

Kako ističu u kompaniji, ulaganjem u iznosu od 350.000 dolara ovaj projekat je dostigao vrednost od čak 3.3 miliona dolara i to samo dve godine od osnivanja ove platforme. 

“Joberty je ubrzo nakon osnivanja prepoznat kao projekat izuzetnog potencijala, koji ima tendenciju da se proširi na tržišta širom sveta. Potencijal ovog projekta među prvima su podržali lideri u domaćem IT sektoru”, navodi se u saopštenju.

Nikola Mijailović, CEO i suosnivač ove platforme, rekao je za Netokraciju da će u narednim mesecima Joberty lansirati BETA verziju novog proizvoda u Hrvatskoj i započeti testiranje koncepta u Kaliforniji. “Odlučili smo se za početak za Hrvatsku, jer je IT tržište dosta slično našem, u smislu veličine, potreba ciljne grupe i problema transparentnosti sa kojima se IT zajednica susreće”, kaže on i dodaje da je Kalifornija najveći tehnološki hub na svetu sa više od 600.000 developera, od čega je skoro polovina u Silicijumskoj dolini. 

“Tržište je veoma zahtevno, a ukupni godišnji prihodi koje se ostvaruju od tech oglasa za posao veći su od 250 miliona dolara. Zbog svega navedenog, za nas je veoma važno da detaljno istestiramo koncept proizvoda i hipoteze, pre nego što zvanično pokrenemo operacije na tržištu. U zavisnosti od prvih rezultata u Kaliforniji, dosta će zavisiti strategija daljeg širenja poslovanja. Svakako nam je u planu da u prvoj polovini 2022. otvorimo nova tržišta”, kaže Mijailović.

Kroog Ventures je investiciona platforma fokusirana na evropske tehnološke startup projekte. Fond je osnovan početkom 2021. godine i investira u rane faze razvoja. Vladan Balaban, jedan od osnivača Kroog Ventures fonda ističe da IT sektor u Srbiji doživljava ubrzanu eskpanziju poslednjih godina.

”Smatram da treba podržati ovakve IT projekte koji dodatno osnažuju IT zajednicu u Srbiji i pružiti mogućnost takvim projektima da svoje usluge ponude na svetskom tržištu”.

Joberty je domaća platforma koja omogućava zaposlenima u tehnološkom sektoru da podele svoja iskustva u radu i pronađu posao, a IT kompanijama da pronađu relevantne kandidate za svoja radna mesta. Na taj način nastoji da široj zajednici pruži priliku da steknu dodatni uvid u kulturu IT kompanija, čime se povećava transparentnost IT zajednice koja se ubrzano razvija.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde