Više
  - Reklama -

  Novi regionalni direktor EBRD-a

  Još članaka iz ove rubrike

  Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) imenovala je Matea Kolanđelija za novog direktora za region Zapadnog Balkana i za direktora kancelarije u Srbiji.

  Kao regionalni direktor biće zadužen za poslovanje EBRD u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji, a biće baziran u kancelariji u Beogradu, navodi se u saopštenju EBRD.

  „Veoma sam ponosan što sam preuzeo ovu funkciju i odlučan da nastavimo da jačamo naše poslovanje u regionu. Bićemo fokusirani na oporavak privrede nakon pandemije kovida-19 i zajedno sa našim partnerima radićemo na izgradnji zelenijih, inkluzivnijih i digitalizovanih privreda na Zapadnom Balkanu“, izjavio je Kolanđeli, koji je trenutno na čelu kancelarije EBRD u Albaniji.

  Kolanđeli, po nacionalnosti Italijan, započeo je karijeru  u sedištu EBRD u Londonu 2005. godine na poziciji bankara. Zatim je radio kao regionalni bankar u Ukrajini i Bugarskoj, sa posebnim angažovanjem u oblasti energetike, a nakon toga je imenovan za direktora kancelarije u Albaniji 2016. Kolanđeli je magistrirao na Londonskoj školi za ekonomiju i političke nauke.

  Počev od 17. maja 2021. godine, Kolanđeli će preuzeti funkciju od Žužane Hargitai, koja je imenovana za generalnog direktora EBRD za Centralnu Aziju.

  Odgovori

  Molimo unesite svoj komentar!
  Ovde unesite svoje ime

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo