Novi regionalni direktor EBRD-a

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) imenovala je Matea Kolanđelija za novog direktora za region Zapadnog Balkana i za direktora kancelarije u Srbiji.

Kao regionalni direktor biće zadužen za poslovanje EBRD u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji, a biće baziran u kancelariji u Beogradu, navodi se u saopštenju EBRD.

„Veoma sam ponosan što sam preuzeo ovu funkciju i odlučan da nastavimo da jačamo naše poslovanje u regionu. Bićemo fokusirani na oporavak privrede nakon pandemije kovida-19 i zajedno sa našim partnerima radićemo na izgradnji zelenijih, inkluzivnijih i digitalizovanih privreda na Zapadnom Balkanu“, izjavio je Kolanđeli, koji je trenutno na čelu kancelarije EBRD u Albaniji.

Kolanđeli, po nacionalnosti Italijan, započeo je karijeru  u sedištu EBRD u Londonu 2005. godine na poziciji bankara. Zatim je radio kao regionalni bankar u Ukrajini i Bugarskoj, sa posebnim angažovanjem u oblasti energetike, a nakon toga je imenovan za direktora kancelarije u Albaniji 2016. Kolanđeli je magistrirao na Londonskoj školi za ekonomiju i političke nauke.

Počev od 17. maja 2021. godine, Kolanđeli će preuzeti funkciju od Žužane Hargitai, koja je imenovana za generalnog direktora EBRD za Centralnu Aziju.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde