Danski proizvođač lekova planira novu investiciju vrednu skoro 800 miliona dolara

Redakcija
Redakcija
Bonitet.com

Poslednji članci iz ove rubrike

Danski proizvođač lekova Novo Nordisk saopštio je da planira da uloži 744 miliona dolara u proširenje svojih objekata u Bagsvardu u Danskoj.

Najveći svetski proizvođač lekova za dijabetes saopštio je da se očekuje da će projekat, koji će stvoriti 160 novih radnih mesta, biti završen 2024. godine.

Investicija bi pojačala kapacitete u istraživanju i razvoju za proizvodnju aktivnih farmaceutskih sastojaka (API), glavnih biološki aktivnih komponenti lekova, za snabdevanje globalnih kliničkih ispitivanja.

Novo Nordisk trenutno proizvodi API u dva pogona u Danskoj i jednom u Klejtonu, Severna Karolina, u Sjedinjenim Državama, rekao je portparol kompanije agenciji Reuters.

Sa fokusom na uobičajena stanja kao što su dijabetes tipa 2 i gojaznost, ispitivanja kompanije često uključuju desetine hiljada učesnika.

Analitičari procenjuju da buduće tržište koje se bavi problemima gojaznosti vredi desetine milijardi dolara.

Kompanija je ranije ovog meseca povećala izglede za zaradu u celoj godini, nakon što je prijavila kvartalni profit bolji od očekivanog podstaknut snažnom prodajom svog leka za dijabetes Ozempic.

Komentari

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

Preporučujemo

Pratite nas