Tom Ford prodao brend za skoro tri milijarde dolara

Redakcija
Redakcija
Bonitet.com

Poslednji članci iz ove rubrike

Estee Lauder, luksuzna kozmetička kompanija, kupiće dizajnersku modnu kuću Tom Ford u poslu vrednom 2,8 milijardi dolara, objavila je kompanija.

Dogovor bi bio najveća akvizicija Estee Lauder do sada.

Američka kozmetička firma već licencira mirise i kozmetiku Tom Ford i pobedila je konkurenciju u vlasniku kompanije Gucci, Kering SA.

Estee Lauder je rekla da će akvizicija „doneti nove mogućnosti“, dok su iz Tom Forda saopštili da je to Estee Lauder “idealan dom za brend”, prenosi BBC.

Sam Tom Ford ostaće na svojoj sadašnjoj poziciji kreativnog direktora najmanje do 2023. godine, saopšteno je.

Ova akvizicija bila je ‘viđena’ još u avgustu kada je Wall Street Journal javio da je upravo Estee Lauder u pregovorima o kupovini za najmanje 3 milijarde dolara.

Akvizicija dolazi u trenutku kada tržište luksuzne robe beleži globalni rast, a Kina polako ukida ograničenja zbog korona virusa, omogućavajući potrošačima u sektoru visoke potražnje da se polako vrate navikama kupovine pre pandemije.

Tržište luksuza raste

Globalni analitičari iz kompanije Bain & Company predviđaju da će globalno tržište luksuza rasti za 21% u 2022. godini, dostići 1,4 biliona evra, čak i imajući u vidu pad globalnih ekonomskih uslova.

„I ostaje spremna da vidi dalju ekspanziju sledeće godine [2023], i za ostatak decenije do 2030.”

Dodaje se da se očekuje da će svetsko tržište lične luksuzne robe, specifično za odeću, torbe i kozmetiku, do kraja 2022. godine vredeti 353 milijarde evra – projektovan rast od 22 odsto – u poređenju sa prethodnom godinom.

Tom Ford, koji je prvi lansirao svoj brend 2005. godine, sadašnji je šef Saveta modnih dizajnera Amerike, a prethodno je radio kao kreativni direktor u kompanijama Gucci i Yves Saint Laurent 1990-ih i ranih 2000-ih.

Komentari

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

Preporučujemo

Pratite nas