Online modni gigant kupuje britanski brend

Foto: Envato Elements / bernardbodo

Online modni gigant Shein, u pregovorima je da kupi britanski konkurentski brend Missguided.

Vlasnik ovog brenda je Fraser Group koji je Missguided kupio pre samo godinu dana za 20 miliona funti, javlja Sky News.  

Prema Sky News, dogovor će verovatno dovesti do toga da Shein kupi brend Missguided i drugu intelektualnu svojinu, dok će sedište brenda zadržati Frasers.

Missguided sa sedištem u Mančesteru osnovao je Nitin Pasi 2009. godine i izrastao je u jednog od najvećih onlajn modnih igrača u Velikoj Britaniji.

Ali nakon što je imao problema u lancu snabdevanja, rastućih troškova transporta i sve veće konkurencije rivala, menadžment je prešao u ruke administracije kako bi ga spasila od bankrota u maju 2022, pre nego što ga je preuzela Frasers Group.

Kupovina brendova

Frasers – koji poseduje lanac Sports Direct koji je osnovao biznismen Majk Ešli – brzo se proširio kupovinom brendova koji su zapali u nevolje. uključujući Game, Evans Cicles, Jack Wills i Sofa.com.

Iako Majk Ešli više nije izvršni direktor Frasers-a, on poseduje većinski udeo u firmi.

Shein – koji sada ima sedište u Singapuru – zabeležio je porast prodaje tokom pandemije Covida kada su blokade dovele do skoka u onlajn kupovini. Ranije ove godine ovaj online modni gigant bio je procenjen na oko 66 milijardi dolara, iako je to bilo niže od prethodne procene od oko 100 milijardi dolara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde