OTP grupa preuzima Alpha bank Albania

Nakon ulaska na albansko tržište pre više od tri godine, OTP grupa sprema novu akviziciju u toj zemlji. Preuzimanjem Alpha banke Albania, albansko poslovanje OTP grupe na pravom je putu da postane peta najveća banka prema ukupnoj aktivi te druga u kreditima klijentima, piše Seebiz.

Alpha banka, albanska podružnica grčke banke Alpha Bank, osma je po veličini banka u Albaniji, a otkupna cena ugovorena je na 55 miliona evra.

„Do sada smo našu prisutnost u Albaniji videli kao značajnu priliku i, u skladu sa strategijom OTP grupe, tražili smo dalje mogućnosti rasta u zemlji od ulaska na tržište 2018. godine. Tada smo preuzeli Societe Generale Albania banku, koja je od tada uspešno integrisana u OTP grupu. Ovoga puta, našoj grupi priključuje se Alpha banka,”  izjavio je Laszlo Volf, zamenik glavnog direktora OTP –a .

OTP grupa jedna je od najaktivnijih finansijskih institucija evropskog tržišta akvizicija. Nakon finansijske krize, nove transakcije započele su 2014. godine, a od tada je OTP grupa najavila kupovinu 12 finansijskih institucija i bankovnih portfelja u devet zemalja, uključujući preuzimanje Alpha banke. Sve akvizicije, osim slovenačke Nova KBM koja je još u procesu dovršetka, uspešno su integrisane u OTP grupu. Osim Albanije, OTP grupa ušla je u nove zemlje kao što su Slovenija i Moldavija.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde