Najvrednije Bafetovo iskustvo: U šta je pametno da ulažete?

Najvrednije od svih iskustava koje je legendarni Voren Bafet (91) podelio sa javnošću, tiče se najboljeg mogućeg načina da čovek uspe.

Sa 89 godina, poslovni magnat, cenjeni Bafet predsednik kompanije Berkshire Hathaway, najveći investitor svih vremena, zaljubljenik u bridž i ukulele i pasionirani čitač, u intervjuu za Yahoo Finance pričao je o pametnim ulaganjima. I to ne bilo kakvim. Izjavio je:

“Svaki uspeh počinje pametnim odlukama, pametnim ulaganjem. Ali, takva ulaganja nemaju ništa sa berzom i tržištem. Imaju veze samo sa ulaganjem u sebe“.

Bafet tvrdi da je najbolja i najveća investicija u znanje i to takvo znanje koje će vas učiniti boljom osobom, celovitijom, a ne samo odličnim investitorom.

Bafet predlaže tri načina da ulažete u sebe.

Prvi

Ulažite u svoje komunikacijske sposobnosti, bilo pisane, bilo govorničke.

„Vešta komunikacija će povećati vašu vrednost bar 50 odsto“, rekao je.

„Ako ste loši u komunikaciji, to je kao da u mraku namigujete prelepoj devojci. Ništa se neće desiti. Možda imate najveću moć, možda ste neverovatno pametni, ali, ako to ne znate da prenesete, ne vredi vam. Komununikacija je jedini način“, objasnio je Bafet važnost postizanja majstorije u komunikaciji.

Drugi

Ulažite u svoje liderske veštine. Tu za Bafeta nema pregovora. Odnosno, nema pregovora da lider mora da ima integritet.

„Kada zapošljavamo ljude, tražimo:

  • Inteligenciju
  • Inicijativu i energiju
  • Integritet

Ako kandidat nema ovo treće, prva dva će vas ubiti jer ako zaposlite nekoga bez integriteta, vi zapravo želite da on bude lenj i glup“, otkrio je veliki biznismen.

Treći

„Ulažite u svoje poslovne odnose, Najbolje što za sebe možete da uradite je da se okružite pravim ljudima. Videćete da ćete u životu ići pravcem kojim idu ljudi iz vašeg okruženja. I zato, okružite se boljima od sebe. Učite od njih, rastite i unapredite svoju karijeru“, savetovao bi vas veliki Voren Bafet.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde