Ovaj glumac je zamenio Holivud plantažom marihuane u Oregonu

Glumac, komičar i muzičar Džim Beluši, zamenio je Holivud za plantažu marihuane u južnom Oregonu u SAD-u.

Sve je počelo kada su ga prijatelji pozvali da ih poseti na njihovom ranču i tada se zaljubio u prirodu Oregona, kupanje u reci i drugim blagodetima ovakvog života.

Kupio je imanje od 2 hektara u Igl Pointu, a nekoliko godina posle povećao je površine za još 16 hektara. Od slučajnog gosta postao je uzoran farmer i aktivan kada su u pitanju događanja u lokalnoj zajednici. Organizuje dobrotvorne koncerte za jačanje lokalne infrastrukture. Tako je pomogao obnovi mlina koji je izgoreo, piše hrvatski Agroklub.

Prvobitna namera mu nije bila da se bavi poljoprivredom, ali je država Oregon 2014. godine legalizovala marihuanu i tu je Beluši video šansu. Započeo je 2015. godine s 48 biljaka.

Sada ima oko 37 hektara zemljišta i legalni je uzgajivač šest sorti. Ima četiri savremena staklenika i zatvorene prostore, zapošljava petnaest radnika. Imanje je snabdeveno opremom za sušenje, preradu i pakovanje.

Na njegovim parcelama pasu komšijina goveda, a na imanju održava sastanke lokalnog udruženja stočara. Svake godine organizuje proslavu jesenje berbe kada dočekuju vlasnike drogerija i članove zajednice koji koriste marihuanu u Oregonu.

Ističe da sve uzgaja prirodno, a svaka sorta ima drugačiji efekt, nali njemu je najvažnije da nekome može da pomogne.

Pored svega toga, Beluši ima i TV seriju na kanalu Discovery o svojoj farmi: „Growing Belushi.“ Prodaje i medicinski i rekreativni kanabis, kao i robu poput sladoleda Blues Brothers i CBD-a za kućne ljubimce.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde