Ovo je Svetski Preduzetnik godine za 2022.

Gaston Taratuta, osnivač i CEO kompanije Aleph, proglašen je EY (Ernst&Young) Svetskim Preduzetnikom za 2022. godinu, saopštila je kompanija EY.

Ove godine u trci za najprestižnije priznanje u preduzetništvu našlo se 50 nacionalnih pobednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine iz 41 zemlje.

Srbiju je na ovogodišnjem izboru predstavljala Jelena Popović – Bujić, CEO kompanije Iceberg Salat Centar, koja je ponela nacionalno priznanje EY Preduzetnik godine u februaru mesecu kada je obeležen i jubilej – desetogodišnjica postojanja ovog Programa u Republici Srbiji.

Jelena Popović – Bujić u Srbiji ponela je ovo priznanje u konkurenciji od 34 kandidata koji stoje ispred 28 kompanija, a izabrana je od strane nezavisnog žirija, navodi se u saopštenju.

Ko je Gaston Taratuta

Gaston Taratuta napravio je revoluciju u digitalnom oglašavanju kreiranjem globalne platforme za kompanije na tržištima koja su u razvoju.

Veteran u prodaji i marketingu, Gaston je primetio nedostatak mogućnosti da se kompanije i oglašivači u zemljama u razvoju povežu sa najvećim svetskim digitalnim platformama kao što su Twitter, Snapchat i LinkedIn, pa je 2005. godine osnovao Internet Media Services (IMS) kako bi unapredio digitalni ekosistem u Argentini i zemljama koje su imale sličnu situaciju na tržištu. Prethodne godine, spajanjem kompanije IMS i akvizicijom sličnih kompanija, formirana je kompanija Aleph.

Danas je Aleph globalna kompanija, prisutna na 90 tržišta i čak četiri kontinenta. Gaston Taratua kontinuirano ulaže u obrazovne programe koji pomažu stanovnicima zemalja u razvoju da razviju profesionalne karijere u digitalnoj sferi. Obrazovna platforma kompanije Aleph posvećena je obuci i konekciji čak 50.000 profesionalaca za digitalno oglašavanje.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

2 KOMENTARA

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde