PayPal dobija novog direktora

Foto: PayPal

Kompanija PayPal nakon višemesečne potrage za novim šefom objavila je da ga ja našla u Aleksu Krisu.

Kris dolazi sa mesta izvršnog direktora kompanije Intuit, a od 27. septembra obavljaće ulogu predsednika i glavnog izvršnog direktora PayPal-a.

Sadašnji izvršni direktor, Dan Šulman, najavio je u februaru da će se povući.

PayPal doživljava usporavanje rasta, a profitne marže kompanije su pod pritiskom. Konkurenti poput Apple Pay-a sve više preuzimaju tržište.

Bivši izvršni direktor American Express-a, Šulman je vodio PayPal kroz njegovo odvajanje od eBay-a 2015. Pod Šulmanom, PayPal je išao putem da bude jedno mesto i za e-trgovinu i za finansijske usluge. Kompanija je potrošila milijarde dolara na akvizicije, ciljala planove širenja širom sveta i u jednom trenutku se pozicionirala kao „super aplikacija“ koju koristi otprilike jedna desetina svetske populacije.

Procvat e-trgovine Covid-a bila je dobra vest za PayPal, čije su akcije porasle 2020. i 2021. godine. U julu 2021. kompanija je dostigla vršnu tržišnu kapitalizaciju od više od 360 milijardi dolara. Nakon pandemije, kompanija je izgubila više od 290 milijardi dolara tržišne kapitalizacije, a trenutno je procenjena na oko 70 milijardi dolara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde