Platforma BeRiskProtected objavila treću godišnju ediciju „Moć održivog poslovanja“

Foto: Envato Elements / photocreo

Platforma BeRiskProtected objavila je treću godišnju ediciju „Moć održivog poslovanja“ (ediciju možete besplatno da pročitate klikom na link)

Globalni napori da se zagrevanje ograniči na 1,5°C doživljavaju neuspeh u gotovo svim sektorima, te se cilj sve više čini nedostižnim, navodi se u Izveštaju „Klimatska akcija 2023“ nezavisnog naučnog projekta „Climate Action Tracker“ koji od 2009. godine prati klimatske akcije vlada i meri ih u odnosu na globalno dogovoreni cilj Pariskog sporazuma.

Prema poslednjem izveštaju Državne  revizorske insitucije Srbije, najveći napredak u pogledu stepena pokrivenosti u Srbiji ostvaren je u okviru sledećih Ciljeva održivog razvoja UN: kvalitetno obrazovanje (COR 4), rodna ravnopravnost (COR 5), dostupna i obnovljiva energija (COR 7), dostojanstven rad i ekonomski rast (COR 8), i održivi gradovi i zajednice (COR 11) gde je prepoznat i značaj obrazovanja, ljudskih prava, energetike i održivog korišćenja resursa.

Primetno je da sve veći broj kompanija primenjuje ESG principe održivog poslovanja i implementira odgovarajuće strategije.

U okviru edicije su predstavljeni i domaći Supermeni održivog poslovanja, kompanije koje svojim aktivnostima sprovode Ciljeve održivog razvoja i ESG principe poslovanja. Za ediciju su pisali i govorili renomirani stručnjaci iz ove oblasti i to predstavnici organizacija: UNDP, UN Women, Međunarodne organizacije rada, GIZ, Insituta za mentalno zdravlje, Stalne konferencije gradova i opština, Foruma za odgovorno poslovanje, Beogradske otvorene škole, AI Instituta, Centra za električna i hibridna vozila, konsultantskih kompanija iz grupe Big4: Deloitte Srbija, EY Srbija, B&H, Crna Gora, PwC Srbija, zatim ESG eksperti, advokatske kancelarije, predstavnici realnog i finansijskog sektora.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde