Posle 37 godina na Super Bowlu neće biti Budweisera

Budweiser posle 37 godina neće imati reklamu na Super Bowlu. Najveći sportski događaj u SAD na kojem kompanije potroše skoro pola milijarde dolara i koji obećava veliku gledanost jer će se u njemu sastati prošlogodišnji prvak Kanzas siti i tim jednog od najboljih kvoterbekova svih vremena Toma Brejdija, Tampa bej, tako ostaje bez još jednog oglašivača.

Budweiser se odlučio da ove godine novac usmeri na podizanje svesti o vakcinaciji protiv covida-19 i već je određeni novac donirao u te svrhe. 

Kako kažu u kompaniji, Budweiser ipak neće odustati od reklamiranja makar na internetu i već je spremna nova kampanja, ali sa istom temom – koronavirusom.

Oni nisu jedina kompanija koja je odustala od Super Bowl-a. Pre njih to su učinili i Coca-Cola i Pepsi.

Kako je iz CBS-a, rečeno CNN Business-u prodat je “određen broj reklama za veče 7. februara”, ali kako se ocenjuje to pokazuje problem, jer je ista TV kuća prošle godine objavila da su sve reklame prodate još u novembru.

Stručnjaci ocenjuju da ovakvi potezi ipak više govore o tome kakvo je raspoloženje u SAD, nego da li je Super Bowl dobra platforma za oglašavanje.   

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde