Više
  - Reklama -

  Vlada Srbije subvencioniše prve preduzetničke korake sa 30 odsto

  Još članaka iz ove rubrike

  Vlada Srbije donela je uredbu kojom podstiče preduzetništvo tako što će svima koji kao početnici kreću u biznis subvencionisati 30 odsto ukupnih ulaganja.         

  Onima koji svoje prve preduzetničke korake prave u nerazvijenim područjima, pomoć države iznosiće i do 40 odsto, piše Blic.

  To praktično znači da će nekog ko pokreće sopstveni biznis od, na primer, tri miliona dinara, sa 900.000 častiti država dok će taj iznos biti 1,2 miliona dinara ako preduzetnik svoj posao pokreće u sredini koja je okarekterisana kao nerazvijena.

  Za ovaj novac moći će da konkurišu oni koji imaju nameru da ulože najmanje 400.000 dinara do najviše šest miliona. Treba da se zna da će kontrola ovog programa biti velika i ako se utvrdi da je zloupotrebljen, novac od subvencija moraće da se vrati, piše list.

  Za te namene je u budžetu planirano 150 miliona dinara a pored tog novca, obezbeđena su im i kreditna sredstva iz Fonda za razvoj po izuzetno povoljnim uslovima. Drugim rečima, preostali novac za pokretanje biznisa moći će da dobiju i iz kredita, i to na pet godina, sa grejs periodom od godinu dana i kamatom od 1 posto uz garanciju banke, odnosno dva posto uz ostala sredstva obezbeđivanja.

  Da bi se što pravednije raspodelila ova sredstva, uskoro će se raspisati konkurs, piše Blic.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo