Predstavljen ‘Max’ – super-striming servis

Foto: Pixabay / spangle84

Warner Bros. Discovery predstavio je „Max“, svoj super-striming servis koji objedinjuje neke od najpoznatijih brendova kompanije pod jednim krovom.

Nova usluga, koju je najavio izvršni direktor David Zaslav biće pokrenuta 23. maja i potrošačima će omogućiti pristup velikoj bazi programa iz širokog portfelja kompanije poput Warner Bros., HBO, HGTV, Food Network, Cartoon Network , TLC i drugi.

„Toliko svetskih i globalno priznatih franšiza je naša supersila,“ rekao je Zaslav.

Kako je najavljeno, postojaće tri nivoa cena pretplate, a postojeći HBO Max korisnici će biti prebačeni na novu uslugu bez ikakvih akcija sa njihove strane.

Zaslav je takođe nagovestio da će kanali koji emituju vesti i sportski programi biti uključeni u uslugu u budućnosti, s obzirom da Warner Bros. Discoveri poseduje Turner Sports i CNN.

“Mi smo globalni lider u sportu i globalni smo lider u vestima i to ćemo iskoristiti za dalji rast našeg poslovanja sa strimingom“, rekao je Zaslav.

Svi pokušavaju ali niko da stigne Netflix

Max platforma nastala je od mega-spajanja najavljenog između WarnerMedia i Discovery-ja 2021. godine i završenog prošle godine.

Max usluga predstavlja budućnost za Warner Bros. Discovery, koji je ukorenjen u tradicionalnom TV poslu koji opada kako publika prelazi na striming.

Druge kompanije koje su u kablovskom poslu su se takođe pokrenule poslednjih godina da lansiraju platforme za striming, uključujući Disney, NBC i Paramount. Ali nijedna od ovih kompanija nije postigla uspeh Netflix-a, koji je bio pionir u striming biznisu i ima više od 230 miliona globalnih pretplatnika.

Warner Bros. Discovery  se nada da će do 2025. godine prikupiti 130 miliona pretplatnika.

Rukovodioci sve više naglašavaju profitabilnost u odnosu na rast pretplatnika kao najvažniji barometar za uspeh kompanije. Netflix je čak prošle godine najavio da će prestati da daje smernice za svoje članstvo, navodeći da je kompanija „sve više fokusirana na prihod kao našu glavnu metriku“, navodi CNN.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde