Preporuka: Netflix dokumentarac ‘Trainwreck: Woodstock 99’

Dokumentarna mini serija „Trainwreck: Woodstock 99“ sadrži tri epizode, ali ako pogledate prvu sigurno ćete odmah pogledati i ostale dve.

U tri epizode koje ukupno traju dva i po sata i koja se pojavila na Netflix-u, videćete kako se jedan festival koji priziva na mir, ljubav i muziku, pretvara u pakao.

Majkl Leng, čovek koji je organizovao originalni Woodstock 1969.godine, rešio je da 30 godina festivala obeleži 1999. godine u mestu Roum u državi Njujork. Za to je angažovao poznatog promotera Džona Šera, a u filmu ćete videti kako se „upoznavanje novih generacija sa duhom Vudstoka“ pretvorilo u totalnu propast.

Sve zbog pohlepe.

Dokumentarac ukazuje na sve ono što se može desiti ako u srž onoga što radite kao glavnu stvar postavite novac. Niz loših odluka, smanjivanja troškova kako bi se došlo do profita, loše organizacije, lošeg izbora mesta događaja, izvođača, lošeg PR-a, izbegavanje da se suočite sa problemima, prenaduvanih cena, dovelo je do besa mase od 250.000 ljudi koji se završio spaljivanjem mesta događaja do temelja.

Naravno, Leng (koji je preminuo neposredno nakon snimanja ovog dokumentarca) i Šer za to i dan danas krive „par idiota iz mase“, ali naravno da to nije bio slučaj.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde