Prodata „Jugoslavija“

Kompanija Danube Riverside u stečaju, čija je najvrednija imovina beogradski hotel „Jugoslavija“, prodata je na aukciji po početnoj ceni od 3,17 milijardi dinara (oko 27 miliona evra). Imovina je prodata kompaniji MV investment, u vlasništvu Millennium Team-a, koja je bila jedini učesnik aukcije.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je prodaju krajem februara.

Ukupna vrednost imovine Danube Riverside procenjena je na 6,53 milijarde dinara (55,8 miliona evra). Prodata je po početnoj ceni koja predstavlja 50% vrednosti imovine. MV investment je jedini stekao pravo učešća na aukciji.

Millennium Team: Ulaganje 400 miliona evra

Kako je prenela agencija Beta, kompanija Millennium Team najavila je da će uložiti više od 400 miliona evra u beogradski hotel „Jugoslavija“ u naredne četiri godine.

„Početnim ulaganjem od više od 42 miliona evra zaokružili smo preuzimanje kompletne lokacije bivšeg hotela Jugoslavija“, piše u njihovom saopštenju.

„Inicirali smo izmenu plana detaljne regulacije, kako bi mogli da realizujemo izgradnju modernog stambeno-poslovnog kompleksa sa hotelom visoke kategorije na lokaciji koja posle 25 godina to apsolutno zaslužuje“, naveo je Millennium Team.

Planom detaljne regulacije predviđena rekonstrukcija hotela „Jugoslavija“ i izgradnja dve kule visine 155 metara.

Millennium Team uradio je više od 2.500 kilometara gasovodne mreže, realizuje projekat „Čista Srbija“ u četiri grada u Srbiji, a učestvovaće i u gradnji beogradskog metroa i Nacionalnog stadiona u Beogradu. Kompanija je i vlasnik i Vranjske banje koju je kupila 2020. godine i u koju ulaže više od 90 miliona evra.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde