Slovenac na čelu kompanije ‘To Montenegro’

Foto: Envato Elements / Chalabala

Vlada Crne Gore je izabrala slovenačkog stručnjaka Marka Anžura za novog izvršnog direktora nacionalne avio kompanije “To Montenegro”.

On je izabran na predlog Odbor direktora “To Montenegra”, a na poziciju direktora naslediće vršioca dužnosti Sašu Radovića.

Anžur je iskustva u avijaciji počeo da stiče u aprilu 2012. godine kada je postao glavni komercijalista u slovenačkom avio-prevozniku “Adria Airways”, pišu Vijesti. U decembru iste godine postao je izvršni direktor i predsednik borda direktora te kompanije, gde se zadržao sve do marta 2016. godine. U kompaniji je u septembru 2019. godine zvanično proglašen bankrot.

Nakon odlaska iz “Adrie”, Anžur je bio menadžer ili konsultant u kompanijama “Stobart Air”, “Stobart Air Holdings” i “UNEX Management Consulting” iz Hamburga, koja se bavi konsaltingom u vazduhoplovstvu, gde radi i sada i gde je njegova pozicija navedena kao partnera.

Državna kompanija konkurs za novog direktora objavila je 22. marta, a osim Anžura prijavilo se još šest kanditata – Igor Pavićević, Dražen Ćorović, Vejn Pirs, Vuk Stojanović, Danilo Lakić i Goran Jandreoski, pišu Vijesti.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde