Slovenačko tržište kapitala najpovoljnije u regionu

Na slovenačkom tržištu deonica vrlo dobre poslovne rezultate za prvu polovinu godine objavila su oba najveća osiguravajuća društva.

Na temelju tekućeg poslovanja i uzimajući u obzir predviđeno stanje, Triglav grupa očekuje da će godišnja dobit do 2021. godine biti u planiranom rasponu između 85 i 95 miliona evra, dok je Sava Re zabeležila polugodišnju neto dobit od 43,5 miliona evra odnosno 82,3 odsto planirane dobiti za celu ovu godinu. 

Deonice Triglav grupe i Sava Re već su ove godine dobile vrednost od 18 odnosno 56 odsto, ne uzimajući u obzir isplatu junskih dividendi. 

Naravno, zanimljiva ulaganja na slovenačkoj berzi, osim oba osiguravajuća društva, još uvek uključuju kompanije poput Krke, NLB-a, Cinkarne Celje, Telekoma Slovenije i Petrola.

Uprkos ovogodišnjem rastu od 33% (bez isplate dividendi), slovenačko tržište Prve kotacije Ljubljanske berze i dalje je po svim pokazateljima i dalje najjeftinije tržište u regionu, koje se može pohvaliti najnižom zaduženošću, vrlo visokim dividendama i dobrim izgledima za daljnje rast.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde