Srpski MeridianBet za 300 miliona dolara dobija američke vlasnike

Foto: Envato Elements / Prostock-studio

Kompanija Golden Matrix Group (GMGI) za 300 miliona dolara kupila je domaći lanac kladionica MeridianBet.

Kako piše Netokracija, kompletiranje akvizicije planirano je u prvoj polovini 2023. godine, do kada je planirano da sva neophodna sredstva budu prikupljena, završetak due diligence provera, odobrenje akcionara kompanije Golden Matrix i druga regulatorna odobrenja.

“Današnji dan označava veliku prekretnicu za MeridianBet Group i njene zaposlene. Kao kompanija čije su akcije dospele na Nasdaq berzu, u sinergiji sa Golden Matrix-om, očekujemo da postavimo industrijski standard kada su u pitanju platforme za igre širom sveta, budemo u još jačoj poziciji, ostvarimo našu targetiranu strategiju rasta i proširimo se na nova tržišta, uključujući Brazil i SAD. Naši brendovi, koji su dobro poznati među svetskim zajednicama okupljenih oko platformi za klađenje i online igre, zajedno su jači,“ rekao je Zoran Milošević, CEO MeridianBet Group-a.

MeridianBet Group nastavlja da posluje pod istim imenom, a kupoprodajna cena koja će biti isplaćena akcionarima MeridianBet Group-a iznosiće približno 65,3 miliona akcija GMGI-a, na osnovu dogovorene cene od 3,50 dolara po akciji i 70 miliona dolara u gotovini.

Po zatvaranju akvizicije, MeridianBet Group preći će u potpuno vlasništvo kompanije Golden Matrix.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde