Telekom potvrdio da kupuje Globaltel čiji je većinski vlasnik Pink medija grupa

Foto: Telekom Srbija

Ključne tačke

  • Generalni direktor Telekom Srbija Vladimir Lučić potvrdio je da kompanija planira da preuzme, odnosno kupi 100 odsto udela u kompaniji Globatel, u većinskom vlasništvu Pink medija grupe.
  • Na pitanje zašto Telekom kupuje Globatel, Lučić je odgovorio da je strategija Telekoma „ukrupnjavanje tržišta i preuzimanje konkurencije na tržištu“.
  • Globaltel je mobilni operater koji krenuo sa radom 2016. godine. Prema izveštaju RATEL-a iz novembra prošle godine ima 0,7 odsto ukupnog broja korisnika.

Pisanje medija da Telekom Srbije namerava da preuzme još jednog mobilnog operatera potvrđene su od strane direktora kompanije.

Generalni direktor Telekom Srbija Vladimir Lučić potvrdio je da kompanija planira da preuzme, odnosno kupi 100 odsto udela u kompaniji Globatel, u većinskom vlasništvu Pink medija grupe.

Vlasnik Pink medija grupe je Željko Mitrović.

Lučić je za novo izdanje nedeljnika NIN rekao da je reč o „poslovnoj strategiji kompanije kojom rukovodi”.

Govoreći o ceni, Vladimir Lučić je rekao da je „ona poslovna tajna, ali da nije tačno da se radi o 17 miliona evra”.

Na pitanje zašto Telekom kupuje Globatel, Lučić je odgovorio da je strategija Telekoma „ukrupnjavanje tržišta i preuzimanje konkurencije na tržištu“.

Globaltel sa 0,7 % tržišta

Ako se ova akvizija završi, a ako bude barem približno cifri koja se navodi, to neće biti jedna od većih od strane ovog javnog preduzeća.

Najveća se ostvarila 2006. godine od 646 miliona evra kupovinom Telekoma Srpske. Sledi kupovina Kopernikus Technology za 195 miliona evra 2018, a zatim iste godine i Radijus vektora za 108 miliona evra.

Pre nekoliko dana, Lučić je rekao da je Telekom ostvario prošle godine rekordan prihod veći od milijardu evra ili 120 milijardi dinara i na nivou grupe od 168 milijardi dinara.

Globaltel je mobilni operater koji krenuo sa radom 2016. godine. Prema izveštaju RATEL-a iz novembra prošle godine ima 0,7 odsto ukupnog broja korisnika.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde